Sport

2015.05.18. 10:01

Amúgy nem voltak Kutya-ütők!

Nyíregyháza - A Tigrisek győzelmükkel nagyot léptek a legjobb négy közé jutásért.

Nyíregyháza - A Tigrisek győzelmükkel nagyot léptek a legjobb négy közé jutásért.

Nyerni kell! Ez volt a Tigrisek jelszava szombaton az újabb hazai meccs előtt, amikor az Újpest Bulldogs csapatát fogadták a Tiszavasvári úti pályán. A HFL alapszakaszában mindkét együttes két vereséggel kezdett, ám a nyíregyháziak a győri Cápák ellen javítottak a mérlegen. A fővárási Kutyáknak ez volt a harmadik meccse, és elszántan érkeztek. Az első negyed jó részt ide-oda kiosztott büntetéseket hozott, majd a Tank, Jamar Dials szinte egészpályás tédéjére jött a jutalomgól is. A folytatás elején a Yuriy Nahornyak villant, így gyarapodott a hazaiak előnye.

– Tépd ki a gatyájából! – korholta az egyik újpesti társát. A vendégek igen elszántak voltak és gyakorta játszottak sportszerűtlenül. A negyed végén aztán a Tank egy újabb visszahordással rukkolt ki.

Volt munkája a mentősöknek

A nagyszünetet követően Lesiv Pavlo szlalomozott újabb értékes pontokat, mire a fővárosiak egy elcsípett rossz­ átadással megszerezték első idei tédéjüket, a hazai rúgó Sviatko Gábor pedig hárompontos rúgással tűnt ki. A zárónegyedre megnyugtató volt a Tigrisek előnye, igaz egy rossz átadásból ismét tédét csináltak a vendégek, ám Jamar újabb hatpontosával bebiztosította a hazaiak fontos győzelmét.

Sajnos a mentősöknek sok munkája volt, sérült váll, kar és láb, a negyedik etapban pedig úgy nézett ki: nagy a baj, mert Ceasar Hariss és egy vendégjátékos fejjel egymásba rohantak. Szerencsére mindketten saját lábukon szálltak ki a mentőautóból. A hazaiak fiatal irányítója, Tóth Gábor is megsérült, ezért a második félidőben már a coach, azaz Bradley Hebing irányította a Tigriseket.

A nyíregyháziak a győzelemmel nagy lépést tettek a cél, a legjobb négy közé jutásért. A hétvégén a Tigrisek a Steelers vendégei lesznek, a zárást pedig június elején a Cowbells elleni hazai találkozó jelenti.

Amerikai foci

HFL-alapszakasz

Nyíregyháza Tigers-Újpest Bulldogs

38-15 (7-0, 14-0, 10-19, 7-6)

Tiszavasvári úti pálya, 400 néző. A Tigrisek pontszerzői: Dials 18, Nahornyak, Pavlo 6-6, Sviatko 8.

Fekete, szimpátia szerelés

A Tigrisek fekete szerelésben játszottak, ezzel jelezték szimpátiájukat egészségügyi dolgozókkal. Ismét volt jótékonykodás, hiszen a szurkoló ajándékokat hozhattak, amelyet a klub a nyíregyházi kórház gyermekosztályának fog átadni.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!