Sport

2015.05.06. 19:41

Bírálatra becsületes játék a válasz

Nagyhalász - Kiss Gábor szerint fog még hatalmas örömet szerezni szurkolóinak ebben a szezonban a Nagyhalász.

Nagyhalász - Kiss Gábor szerint fog még hatalmas örömet szerezni szurkolóinak ebben a szezonban a Nagyhalász.

Most látszik csak igazán, milyen jól tette a Nagyhalász, hogy „bespájzolt”. A megyei első osztályú futballcsapat ősszel harminc pontot „gereblyézett össze”, míg a tavaszi kilenc fellépésén csak hatot takarított be a megszerezhető huszonhétből.

Áldozatokkal járó szereplés

A visszaesés szembeötlő, mindazonáltal a kiesőzónától így is fényévnyire (na ja, a megénekelt korábbi veretes szereplés hatása…), a tizedik helyen tanyázik a Kiss-legénység, amelyet egyéb problémák is gyötörnek. A Nyírgyulaj ellen elbukott hazai összecsapáson például két halászi játékost is elszállított a mentő. Előbb Kovács Norbert szenvedett alkartörést, kisvártatva Orosz Tamás dőlt ki – agyrázkódás miatt.

Ugyanakkor a Kemecsén, illetve legutóbb Tiszavasváriban kicsikart döntetlen egyáltalán nem „smafu”, vagyis a Kiss-fiúk jelezték: továbbra is nagy domborításra képesek.

– A csapat eddigi tavaszai szereplését nézve éles kritika nem érheti a fiúkat, de azért a sikeres őszi félév után bizonyára jobb szereplést vártak szurkolóink – fejtegette Kiss Gábor, a Nagyhalász játékos-edzője. – El kell mondjam, bennem is van némi hiányérzet, és nem a megszerzett pontok mennyisége, hanem az elhullajtottak miatt, azokkal ugyanis még kedvezőbb helyet foglalnánk el a tabellán. Telhetetlenek viszont nem vagyunk, a célunk továbbra is a biztos bennmaradás, pláne annak fényében, hogy a létszámunk jelentősen megcsappant.

Nem mentegetőzés

– A tavaszi felkészülést elkezdő keretből a Tiszavasvári elleni bajnokin csupán nyolc mezőnyjátékos és egy kapus állt a rendelkezésemre. Ilyen létszám mellett nagyon nehéz megvalósítani elképzeléseinket a meccseken, a taktikai húzásokról, játékrendszerváltásról nem is beszélve; örül az ember, ha a következő alkalommal elegen vagyunk.

Kiss Gábor nem a panaszládát nyitotta ki, sokkal inkább labdarúgói védelmére kelt.

– Természetesen tisztában vagyok vele, hogy más csapatnál is vannak nehézségek, nem is mentegetőzésnek vagy magyarázkodásnak szántam az elmondottakat, csupán tényként közöltem azok számára, akik ezen információk hiányában bírálják a játékosaimat. Azokat, akik igyekeznek a legjobb tudásuk szerint, becsülettel végigjátszani a meccseket, és teszik ezt nagy akarattal, annak ellenére is, hogy kevesebb siker­élmény éri őket.

Közeleg a nagy rangadó

– Én mindenesetre bízom bennük, és tudom, hogy fognak még ebben a szezonban hatalmas örömöt szerezni a szurkolóinknak, május 24-én, a nagyhalászi pályán.

A Kiss-gárda akkor fogadja ugyanis az ősi rivális Ibrányt. A felek őszi összecsapásán ezer szurkoló tombolt, ami – bármily szomorú – az élvonalban is becsülendő nézőszám…

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!