Sport

2015.05.27. 11:31

Három számban is az élre váltották magukat

Nyíregyháza - Dupláztak a junior férfiak és a serdülők 4x300 méteres csapata is magyar bajnoki címet szerzett.

Nyíregyháza - Dupláztak a junior férfiak és a serdülők 4x300 méteres csapata is magyar bajnoki címet szerzett.

Újabb bajnoki címekkel gyarapodott a Nyíregyházi Sportcentrum atlétikai szakága: a Székesfehérváron rendezett országos váltóbajnokságon három versenyszámban is elsőséget szereztek a klub stafétái. A junior férfiak versenyszámait uralták a nyíregyháziak, hiszen nyert a 4x100 és a 4x400 méteres váltó.

Szalka Géza tanítványai közül Gergely Bence, Tasi T. Dávid és Vígvári Szabolcs mindkét egységben helyet kapott kapott, a sprintereknél Poór Dávid az „egykörösöknél” Buzga Zoltán volt a negyedik ember. Mindkét távon az UTÉ-t utasította maga mögé a csapat, 4x100 méteren 21 századdal sikerült megelőzni a fővárosiakat, a hosszabbik versenyszámban pedig fölényesebben, közel két másodperccel.

A harmadik aranyat a serdülő fiúk 4x300 méteres csapata érte el, Bakosiné Szenczi Erika, Harcsa Norbert és Szalka Géza tanítványai, vagyis Sipos Balázs, Kovács Máté, Téglási Áron és Leveleki Bence két és fél másodpercet vert a második helyezett házigazdára, az ARAK-ra. Az ugyanebben az összetételben szereplő kvartett bronzérmet szerzett 4x100 méteren – szoros csatában, hiszen az első és a harmadik helyezett között mindössze 68 századmásodperc volt a különbség.

A küldöttség ötödik érmet a felnőtt női 4x200 méteres staféta szerezte, Széles Imre tanítványai a második helyen zártak.

A teljes eredménylista elolvasható  a Kelet-Magyarország 2015. május 28-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!