Sport

2015.05.22. 10:17

Jön az örökkön örökké rangadó

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Nyírmada és a Tuzsér govább folytatja harcát a bajnoki cím megszerzéséért.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Nyírmada és a Tuzsér govább folytatja harcát a bajnoki cím megszerzéséért.

A Nyírmada ,,túlélte” az egyik legveszélyesebb kalandot – a legutóbbi fellépésén nyert Mándokon, Így a megyei első osztályú futballcsapatnak már ,,csak”, három összecsapáson kell domborítani, hogy megkaparintsa a bajnoki címet. Mégpedig alighanem tényleg nagy alakításra lesz szükség, mivel a Tuzsér csak paraszthajszállal (azonos pontszám mellett eggyel kevesebb győzelme miatt...) szorul a második helyre. Ráadásul a Tisza-partiak tuti győzelemmel kalkulálhatnak az aktuális fordulóban az utolsó helyen vegetáló Nagykálló ellen.

Ugyanakkor a tabella tetején nyomuló madaiak a szezon hajrájára feltámadt, zsinórban három sikert felmutató Szatmár Uniót fogadják – a fentebb leírtak következtében ecsetelni is felesleges, számukra csak egyetlen eredmény jöhet szóba. Persze, a benntmaradásban még mindig bízható vendégeknek sem babra megy a játék.

A tabellán harmadik Baktalórántháza a hátralévő három körben leginkább a dobogós pozíció megőrzésére koncentrálhat, legelőbb Kemecsén tehet újabb öles lépést az éremszerzés érdekében. A negyedik Tiszavasvári ugyanis a nyakán lóg, minimális hátránnyal. A Mirgai-legénység az újabb hazai meccs elbaltázása után (még nem nyert tavasszal otthon, amiért drága árat fizethet...) a frenetikus idegenbeli széria folytatásában reménykedhet. Ezt mondani könnyű, megvalósítani annál nehezebb. A Nyírgyulaj beleköphet a levesbe, mert a félszemmel az élvonalba jutásért kiírt futsal osztályozóra figyelő Lukács-brigád három hete a listavezető Nyírmadát is ,,elkapta” saját katlanjában. Azaz, több, mint veszélyesnek ígérkezik eme a túra.

S ez még mind semmi! Vasárnap Nagyhalász–Ibrány örökrangadót tudnak le. Az őszi ,,odavágón” döntetlenre végeztek – csúcskategóriás miliőben. Ezer néző, füstbombák, a hangjukat kieresztő fanatikusok, vagyis minden volt, amitől felpezsdül az ember, no meg a futballisták vére. Noha időközben az őszi fényes meneteléshez képest a házigazda lejjebb szorult a táblázaton, míg a látogatók jelenleg jobban muzsikálnak, ettől még egyáltalán nem lefutott a parti.

28. forduló (kezdés: 17, ifi: 15): Szakvezetői várakozások

Szombat

Tuzsér (2.)–Nagykálló (16:)

Dancs Béla, tuzséri játékos-edző: – Abszolút nem becsüljük le ellenfelünket, éppen ezért komolyan állunk hozzá a meccshez, mert számunkra még nem ért véget a bajnokságot.

Budaházi László, nagykállói edző: – Az egyik bajnokesélyeshez látogatunk, valószínűleg nem az év legkönnyebb meccse elé nézünk, de talán a hét végén már talán leszünk tizenhárman is...

Kemecse (7.)–Baktalórántháza (3.)

Hokk Béla, kemecsei edző: – Mi már kiírtuk a táblára: vakáció!

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – A hét végén színvonalas mérkőzést remélek, amely a futballról fog szólni. Természetesen egyértelmű, hogy a három pont megszerzése érdekében lépünk pályára.

Nyírmada (1.)–Szatmár Unió FC (13.)

Szőke István, nyírmadai edző: – Lendületben lévő, fiatal csapat látogat hozzánk, amely most elkapta a fonalat, ezért nehéz meccsre számítok. Ugyanakkor az is egyértelmű, ha valamit akarunk, a hátralévő három mérkőzésen egyiken sem hibázhatunk.

Siti Ferenc, az SZUFC edzője: – Kétségkívül jó passzban van a csapat, de a hét végi ellenfelünk más célokért küzd. Ha azt a csapatjátékot tudjuk nyújtani, amit az elmúlt időszakban bemutattunk, akkor úgy gondolom, nem vagyunk teljesen esélytelenek.

Tiszalök (10.)–Cellspan-Balkány (15.)

Kovács János, tiszalöki edző: – Ebben a mezőnyben, így a végjátékban sok minden megtörténhet még. Nekünk sem szabad behúzni a kéziféket a hajrában, nehogy meglepetés érjen minket. Játékosaim tisztában vannak ezzel, így erőteljesen készülünk soronkövetkező mérkőzésünkre is. Külön öröm számomra, hogy az eddiginél is felszabadultabb a hangulat edzéseken, ezzel még jobban összecsiszolódunk, készülve a jövőre .Elvárásaink magunkkal szemben a hétvégére természetesen a három pont megszerzése.

Balogh József, balkányi edző: – Reméljük, az utolsó három fordulóban mutatott teljesítményünket át tudjuk menteni a Tiszalök elleni mékőzésre is.

Nyírgyulaj (8.)–Tiszavasvári (4.)

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Nagyon jó csapatot fogadunk, amely ráadásul idegenben sokkal eredményesebb, mint hazai pályán. Minden tudásunkra lesz szükség lesz, ha sikeresek akarunk lenni.

Mirgai László, tiszavasvári edző: – Természetesen azon leszünk a héten, hogy a Tiszakanyár elleni találkozó után pszichésen rendbe tegyünk magunkat. Ami fájó, játékosaim végig a kilencven perc során nagy nyomás alatt tartották a vendégeket, és meccslabdákat hibáztak. Ezen mindenképpen javítani kell Gyulajban, ahol valószínűleg nem lesz sok lehetőségünk, de ha a kapu előtt magabiztosabbak leszünk, akkor bármi kijöhet ebből a mérkőzésből.

Vasárnap

Tiszakanyár (11.)–Mándok (6.)

Koskovits György, tiszakanyári edző: – Továbbra is spiccen kell lennünk minden mérkőzésen, hisz még bármi előfordulhat. Hazai pályán csak a győzelemben gondolkodhatunk.

Csoma Dezső, mándoki edző: – A Kanyárral mindig jó mérkőzést szoktunk játszani, vélhetően így lesz ez most is. Szeretnénk pontot, pontokat elhozni.

Dombrád (14.)–Szakoly (9.)

Tóth János, dombárdi megbízott edző: – Teljes kerettel a győzelemért játszunk. Szeretnénk kiszolgálni közönségünket, amiért eddig is melletünk állt és kitartott mellettünk.

Madalina György, szakolyi edző: – A Bayern München és a Chelsea is teljesítette a célt, megnyerte a bajnokságot. Verik is őket szépen. Az én játékosaim is elérték a minimális célt – a benntmaradást. Alig hanem ők is úgy gondolják, ezzel végen a bajnokságnak... Én teljesen másként hiszem, az utolsó négy meccsért is annyi pontot adnak, mint az első négyért, úgyhogy nem engedek senkit leengedni, ha másként nem megy, összeveszek néhány emberek, de akkor is felpiszkálom a társaságot. Dombrádon pontot, vagy pontokat akarunk szerezni.

Nagyhalász (12.)–Ibrány (5.)

Kiss Gábor, nagyhalászi játékos-edző: – A tavasz mérkőzése következik mind szurkoló, mind pedig játékos számára.

Gondjaink tovább szaporodtak azzal, hogy ismét két meghatározó embernek kell kihagyni ezt a meccset, de kifogásaink már elfogytak szurkolóink előtt, sírás helyett a pályán kell bizonyítanunk – elsősorban nekik. Ez az a derbi, amelyen teljesen mindegy milyen kerettel, hány ifistával játszol, nagy akarattal, megalkuvás nélkül küzdve, sok mindent lehet kompenzálni. Az őszi meccsünk után gerenda méretű szálkát hagytunk az ibrányiakban, akkori eredményünkkel, hasonló csibészségre készülünk a vasárnap is, mert ugyan a tavasz nem rólunk szól, de az utóbbi hetek eredménye alapján nem is az Ibrányról.

Gerliczki Máté, ibrányi edző: – Az évad legfontosabb mérkőzése következik számunkra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!