Sport

2015.05.14. 17:43

Labdarúgó NB I - A Nyíregyháza, a Pécs és a Kecskemét fellebbez

Budapest, 2015. május 14., csütörtök (MTI) - A Nyíregyháza Spartacus, a Kecskeméti TE és a PMFC-Matias is fellebbez a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) licencadó bizottságának döntése ellen, mivel nem kaptak első osztályú indulási jogot a következő szezonra.

Budapest, 2015. május 14., csütörtök (MTI) - A Nyíregyháza Spartacus, a Kecskeméti TE és a PMFC-Matias is fellebbez a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) licencadó bizottságának döntése ellen, mivel nem kaptak első osztályú indulási jogot a következő szezonra.

A nyíregyházi klub honlapján jelentette be, hogy azért nem kapta meg a szükséges licencet, mert tartozott egy korábbi játékosának, Diego Balbinónak. Ugyanakkor jelezte, a brazil futballistát már kifizették, azonban az erről szóló igazolást még nem kapta meg az egyesület. A tervek szerint ezt a papírt a május 26-i határidőig megkapja a klub.

Rózsa Pál, a Kecskemét többségi tulajdonosa a klub honlapján olvasható közleményben úgy fogalmazott: az előző időszak pénzügyi nehézségeinek megoldására múlt pénteken, a hiánypótlás alkalmával, a klub megküldte a stabilitás helyreállítását biztosító ütemtervet, továbbá garanciát nyújtott a bizottság számára. Hozzátette, az előző évek költségtakarékos gazdálkodásának fenntartása, és a tulajdonos által vállalt kötelezettségek megfelelő biztosítékot jelentenek az NB I-es szerepléshez. "Az elmúlt hét év eredményei arra köteleznek, hogy minden lehetőséggel éljünk az első osztályú tagság megtartása érdekében, így mindenképpen fellebbezünk a licencadó Bizottság döntése ellen" – olvasható a közleményben.

A Pécs vezetői szintén a klub honlapján jelezték, hogy jogorvoslattal élnek, fellebbeznek. A klubnál az MLSZ licencadó bizottságának határozatát jogsértőnek tartják, mert mint vélik, az "részben téves adatokon alapul, részben pedig a valós adatokat tévesen értelmezi, így helytelen következtetéseket és érdemben helytelen döntést tartalmaz". Kitértek arra, a licenceljárásban igazolták, hogy a klub törvényes, likvid és adekvát működésének összes jogszabályi és gazdasági feltétele megvalósult, a pécsi csapat NB I-es indulásának és 2015/2016-os bajnokságban való folyamatos szereplésének sem jogi, sem közgazdasági akadálya nincs. A PMFC vezetői biztosak abban, hogy a fellebbezésük folytán eljáró másodfokú licencadó bizottság a klub érveit és álláspontját elfogadva megadja következő élvonalbeli szezonban történő induláshoz szükséges engedélyt.

A három csapat mellett a Quaestor-ügy miatt bajba került Győri ETO FC, valamint a jelenlegi sereghajtó Lombard Pápa Termál FC nem kapta meg az első osztályú induláshoz szükséges licencet. Előbbi az NB III-ben indul majd a következő idényben, utóbbi pedig sajtóhírek szerint új tulajdonost keres.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!