Sport

2015.05.15. 10:51

Már senki nem veheti lazára a figurát

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A tavaszi szezon első edzőváltása: Borza László távozott a dombrádi csapattól.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A tavaszi szezon első edzőváltása: Borza László távozott a dombrádi csapattól.

Az már betonban öntetett, hogy a megyei első osztályú bajnoki cím megkaparintása a Nyírmada, Tuzsér, Tiszavasvári, Baktalórántháza négyesfogat belügye lesz. A hátralévő négy körben más már nem szólhat bele a „nagyok” dolgába, illetve ez így nem teljesen igaz.

Az élen tanyázó Nyírmada például alighanem jóval könnyebb leckét is el tudna képzelni, mint a mándoki próbatételt.

Márpedig a Szőke-legénység nem baltázhatja el az egyébként felettébb veszélyesnek ígérkező vasárnapi feladatot, mert a riválisok ugrásra készek... Az ugyancsak ötvennégy pontot „összegereblyéző”, csupán kevesebb győzelme miatt második helyre szoruló Tuzsér jóval kecsegtetőbb kilátásokkal melegíthet a dombrádi túrára. A vendégek reményét táplálja, hogy a házigazdák csúnya zakót néztek be az elmúlt hét végén a Tiszalökkel szemben, másfelől ugyebár eleve fényesebben muzsikálnak. A mezt, persze nem lesz elég a pályára küldeni, mert balul sülhet el, ha a Dancs-fiúk lazára veszik a figurát.

A tabellán harmadik Tiszavasvárira mindez duplán igaz. Mármint, hogy egy apró malőr sem fér bele a folytatásban. A Mirgai-gárda a jelenlegi három egységnyi hátrányát csak és kizárólag akkor tüntetheti el, ha hibátlanul tudja le nem csupán a soros, Tiszakanyárral esedékes partiját – a további három meccsen sem tékozolhat el egyetlen árva pontot sem. Annyi bizonyos, a Vasvári még nem nyert saját otthonában tavasszal, ami több, mint érzékenyen érintheti a végelszámolásnál.

Szó se róla, a negyedik Baktalórántháza is nyugtalankodhat. A kilenc idei találkozójából nyolcat behúzó Szakoly minden, csak nem idális ellenfél. Madalina György alakulata egymás után fricskázza meg az elithez tartozó vetélytársakat – izgulni valója tehát inkább a vendéglátóknak van.

Alul a Nagykálló, Cellspan-Balkány duó sorsa már megpecsételődött, a Szatmár Unió és a Dombrád jövője még kétséges. Utóbbi két egylet egyet tehet: a lehető legjobb szereplésre törekedve bízni a szerencsés befejezésben. Nem mellesleg a Tisza-partiaknál edzőváltás „színesítette” a heti felkészülést. Borza László távozott Dombrádról, az utód kérdésését házon belül oldják meg a vezetők...

27. forduló (kezdés: 17, ifi: 15): Szakvezetői várakozások

Szombat

Tiszavasvári (3.)–Tiszakanyár (11.)

Mirgai László, tiszakanyári edző: – Nem örülünk annak, hogy egy hét alatt két meccset játszunk a Kanyárral, de most ezt kell megoldani. Azzal, hogy Nyírmadán győzni tudott a csapat, visszahozta az esélyt, még beleszólhat a bajnoki cím megszerzéséért vívott harcba. Ennek érdekében meg kell szakaítanunk rossz hazai sorozatunkat és akkor bármi lehet...

Koskovits György, tiszakanyári edző: – Igen motivált hazai csapat ellen kell a hét végén helytállnunk, ugyanakkor az utóbbi idők tippmixgyilkos eredményei miatt a mi figyelmünk sem lankadhat.

Baktalórántháza (4.)–Szakoly (8.)

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – A magyar labdarúgás többek között azért szép, mert mindeni ért hozzá és mindenki másként látja. A legutóbbi mérkőzésen, bár nem akarom kapusaim érdemeit kissebbíteni, véleményem szerint Tóth Krisztián olyan labdákat fogott, ami ezen szinten kötelező, de azt kétségtelenül magabiztosan tette. A futballban létezik taktika is, ami egész jól működött részünkről Tuzséron – az utolsó pillanatig... A Szakoly tavasszal bizonyította, hogy a tervszerű munka előbb, utóbb beérik. Sajnos, bajnoki álmaink a jelek szerint szertefoszlottak, ettől függetlenül a hátralévő meccseket be akarjuk húzni.

Madalina György, szakolyi edző: – Az elmúlt hét végén kaptuk egy ajándék félidőt, amit jól kihasználtunk az Ibrány ellen. Szinte biztos, hogy a Bakta nem fog hasonlóval kedveskedni, hisz olyan csapat, amelynek tagjait soha nem kell a mérkőzés előtt motiválni. Számomra izgalmas találkozás lesz, mivel azt ott töltött a négy esztendőt se ők, se én nem fogjuk elfelejteni, ezzel együtt megpróbálunk sikeresen szerepelni. Ha ez megvalósul, az hab a tortnán.

Nagykálló (16.)–Tiszalök (12.)

Budaházi László, nagykállói edző: – A Tiszalök nagyon jó, gólerős játékot mutat mostanában, ha sérülések, eltiltások és egyéb okok miatt tizenegyen ki tudunk, akkor megpróbálunk tisztességesen helytállni.

Kovács János, tiszalöki edző: – Még mi sem dőlhetünk hátra. Ugyanúgy készülünk, mint eddigi meccseinkre. Szeretnénk győztesként szombaton hazatérni.

Vasárnap

Dombrád (14.)–Tuzsér (2.)

Tóth János, dombrádi egyesületi elnök: – Köszönjük Bozra László eddigi munkáját, az eltiltásoktól, sérülésektől sújtott csapatunk pedig a nagyon jó erőkből álló Tuzsér ellen a tisztes helytállás reményében lép pályára.

Dancs Béla, tuzséri játékos-edző: – Nagyon nehéz meccsre számítok, de nekünk mindenképpen győzni kell és már nem fér bele egyetlen pont elvesztése sem ebben a szezonban.

Cellspan-Balkány (15.)–Nyírgyulaj (9.)

Balogh József, balkányi játékos-edző: – Az előző két mérkőzésen mutatott jó teljesítményünket reméljük a hét végére is át tudjuk menteni.

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – A legutóbbi mérkőzésen nem sikerült pontot szerezni, most kötelező a győzelem.

Mándok (6.)–Nyírmada (1.)

Csoma Dezső, mándoki edző: – Nagyhalászban végre teljes csapattal tudtunk kiállni, nyertünk, de ez áldozatokkal járt. Eltiltások miatt ismét át kell szervezni a sorokat, ennek ellenére szeretnénk folytani jó szereplésünket.

Szőke István, nyírmadai játékos-edző: – Az igazsághoz tartozik, hogy Mándokon mindig nagyon jó, izgalmas mérkőzést szoktunk játszani, valószínűleg így történik ez most is. Nagyobb összpontosításra és feltétlenül jobb helyzetkihasználásra lesz szükség, hogy javítsunk mérlegünkön.

Szatmár Unió FC (13.)–Nagyhalász (10.)

Siti Ferenc, az SZUFC edzője: – A bravúros kemecsei győzelmünk akkor fog érni valamit, ha hazai pályán be tudjuk gyűjteni a három pontot. Nem téveszt meg mindkét a Nagyhalász tavaszi eredménysora, tudjuk, masszív csapat látogat hozzánk és a mérkőzés végéig lehet találgatni...

Kiss Gábor, nagyhalászi játékos-edző: – Bármilyen furcsa is kimondani, a bravúros őszi szereplésünk után bennmaradásunk igen nagy veszélybe került. A sorsunk még mindig a kezünkben van, ugyanakkor a csapat jelenlegi morális állapotát figyelembe véve az az érzésem, sorsunk nagyban függ attól, hogy a kiesés ellen vívott harcban ellenlábasaink mennyi pontot fognak szerezni vagy hullajtani. Ugyanis kevés sanszot látok arra, hogy a csapat – jelen állás szerint – hat pontot szerezzen a hátralévő négy fordulóban, mely által nem kell a tabellán hátrafelé kacsingatnunk. Viszont már a Szatmár Unió elleni hét végi fordulóban nagy lépést tehetünk célunk megvalósítása érdekében, de ehhez elsősorban nem „divat labdarúgókra” lesz szükségem, hanem egyenes, gerinces sportemberekre!

Ibrány (5.)–Kemecse (7.)

Gerliczki Máté, ibrányi edző: – Három vereség után más célunk nem is lehet, mint a győzelem! Két jó csapat fog összecsapni, magas színvonalú mérkőzést várok.

Hokk Béla, kemecsei edző: – Nehéz mérkőzésre számítok. Úgy gondolom, két a futballt valóban játszó csapat találkozik, ebből pedig jó meccs kerekedhet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!