Sport

2015.05.26. 14:26

Mernek nagyot álmodni

Nyíregyháza - A nyíregyházi Zrínyi Ilona és a mátészalkai Esze Tamás Gimnázium is színre lép a döntőben.

Nyíregyháza - A nyíregyházi Zrínyi Ilona és a mátészalkai Esze Tamás Gimnázium is színre lép a döntőben.

Nincs megállás. Éppen csak befejeződött a szakmai nappal egybekötött 2. Szabolcs Kupa utánpótlástorna, máris nyakunkon az újabb nagyszabású kézilabda rendezvény. A hét végén, május 29-31 között Nyíregyháza lesz a házigazdája az V. korcsoportos diákolimpiai döntőnek, amelynek részleteiről sajtótájékoztatón adott hírt dr. Teschmayer Gábor, a megyei szövetség elnöke, valamint Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke.

A lányoknál a Torma Tamás által felkészített mátészalkai Esze Tamás Gimnázium, a fiúknál a Bartha Dénes irányította nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium lép színre. Mégpedig meglehetősen nívós mezőnyben. A nyolc-nyolc együttes alkotta fináléban olyan fellegvárak, mint a Veszprém, illetve a Szeged is képviselteti magát, vagyis a színvonalra aligha lehet majd panasz. A mérkőzéseket négy megyeszékhelyi létesítményben tudják le – helyosztókat a Bem iskolában és a bujtosi csarnokban játsszák.

– A tavalyi sikeres röplabda diákolimpiai döntő után a jó háttérmunkának köszönhetően ismét rangos tornát rendezhetünk – közölte Baracsi Endre. – Merünk nagyot álmodni, célunk, hogy minden évben hasonló nívójú küzdelemsorozatot „hozzunk” a megyébe.

KM-KT

Diálolimpia

Az V. korcsoportos döntő résztvevői, helyszínei, Nyíregyháza

Lányok: Kölcsey Ferenc Gimnázium (Budapest), Kovács Pál gimn. (Budapest), Deák Ferenc gimn. (Szeged), Bercsényi Miklós Sportiskola (Győr), Csokonai Vitéz Mihály Gimn. (Debrecen), Madách Imre gimn. (Vác), Mathiász János Tagintézmény (Balatonboglár), Esze Tamás gimn. (Mátészalka)

Fiúk: Kis István gimn. (Békés), Dugonics András gimn. (Szeged), Boronkay György gimn. (Vác), Táncsics Mihály gimn. (Dabas), Mathiász János Tagintézmény (Balatonboglár), Lóczy lajos gimn. (Balatonfüred), Vetési Albert gimn. (Veszprém), Zrínyi Ilona gimn. (Nyíregyháza)

Csoportmérkőzések:

Lányok, május 29., péntek (kezdés: 14). Wesselényi Miklós Középiskola, Szakiskola és Kollégium és Kertvárosi Általános Iskola.

Fiúk (kezdés: 14). Bem József Általános Iskola és Bencs László Szakiskola

Szombat. Elődöntők (kezdés: 15): Bem iskola.

Vasárnap. Helyosztók (kezdés: 8): Bem iskola. A 3. helyért (9 és 10.10), döntők (11.20 és 12 30.) bujtosi csarnok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!