Sport

2015.05.01. 15:41

Nem egyszerű a szakaszt lezáró feladat

Nyíregyháza - Szigetszentmiklóson, vasárnap játssza utolsó felsőházi mérkőzését a Nyíregyházi KS az amatőr női kosárlabda NB I-ben.

Nyíregyháza - Szigetszentmiklóson, vasárnap játssza utolsó felsőházi mérkőzését a Nyíregyházi KS az amatőr női kosárlabda NB I-ben.

A helyosztók előtti utolsó bajnokiját játssza a Nyíregyházi KS, amely vasárnap délután zárja le a felsőházi rájátszást az amatőr női NB I-ben. Cseppet sem mindegy, hogy a kosársulisok milyen eredményt érnek el a BKG DSE otthonában, Szigetszentmiklóson, mert győzelem esetén az ötödik, vereség következtében vélhetően a hatodik helyen zárnak, mert a rivális Szegedre könnyebb mérkőzés vár a felsőház utolsója, a Szombathely ellen. Vagyis a tét az, hogy pályaelőnyből vagy -hátrányból játssza-e a bajnokságot záró párharcot az NYKS.

Több ok miatt is garantálható, hogy a nyíregyháziakra nem vár könnyű mérkőzés. Az egyik, hogy hazai pályán is csaknem beletört a bicskája a feladatba a csapatnak, ám akkor 71–67-re sikerült kicsikarni a győzelmet. A másik, hogy sok a sérült, Páll Vivien, Sándor Ivett és Takács Anna sem állhat rendelkezésre, így Farkasinszki Gyuláné edző tinikkel tölti fel az amúgy sem magas átlagéletkorú csapatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!