Sport

2015.05.22. 15:05

Őrült versengésre van kilátás

Máriapócs - Mózer Attila és ifjabb Bánkúti Gábor párvia­dala izgalmasnak ígér­kezik az Oláh-Gumi fesztiválon.

Máriapócs - Mózer Attila és ifjabb Bánkúti Gábor párvia­dala izgalmasnak ígér­kezik az Oláh-Gumi fesztiválon.

Kiss Pál Tamás? Kárai Tamás? Harsányi Zoltán? Valaki más? Pünkösd hétfőjén megkapjuk a választ arra, hogy a ralikrossz országos bajnokság harmadik körében ki végez a SuperCars kategória élén. Miként arról már beszámoltunk, az Oláh-Gumi fesztiválon a driftesek és a ralikrosszozók is fontos bajnoki pontokért fognak küzdeni a máriapócsi RabócsiRingen.

A Magyar Kupa a legnépesebb

Utóbbiaknál valamennyi gép­osztályban hatalmas küzdelemre van kilátás. A Super 1600-ban nem kis meglepetésre a ralis Szijj Zsolt, vagy ahogy a pályákon ismerik, Jolly áll összetettben az élen. Mögötte az az ifjabb Bánkúti Gábor és Mózer Attila áll, akik a legutóbbi fordulóban kétszer is ütköztek, és nem a nyíregyházi pilóta hibájából. Kettejük különcsatája minden bizonnyal óriási izgalmakat ígér.

A hírek szerint Luigi, azaz Lajos Zsolt is rajthoz áll, mégpedig a tervek szerint két géposztályban. A másik a TouringCars lesz, ahol Csendes Zsoltnak jött be legjobban az első két forduló, ám a húsvéti versenyen jól köröző Tóth Attila szeretne meglepetést okozni.

Az nem meglepetés, hogy a legnépesebb mezőnnyel újfent a Magyar Kupa résztvevői rukkoltak ki. Itt Csirmaz Brúnó eddig szárnyal a Hondájával, mögötte Perendy Péter és Vágner Gábor áll, ám nemcsak ők, hanem például a nyíregyházi Vaskó Dominik is szeretne meglepetést okozni a pünkösdi viadalon. A tervek szerint ifjabb Bánkúti itt is el­startol. Az utánpótlást jelentő Junior Kupában Harkányi Máté eddig kettőből kettőt húzott be, és készül a triplázásra.

Újabb Révész a volán mögött

Az alma nem esett messze a fájától – erre ad bizonyítékot két fiatal. Révész Bálint, azaz Balu kapitány nagyobbik fia, Tamás bajnoki címig jutott a királykategóriában, most jön az öccse, a mindössze tízéves Levente. Kára Tamásnak pedig a leánya, Gina ül majd autóba, hogy megtréfálja a srácokat.

És jönnek majd az amatőrök is, mégpedig több mint negyvenen. A mátészalkai Zentai-fivérek újra nosztalgiázhatnak, ám az esztendő második felében már a driftesek között is megcsillanthatják tudásukat. Pamacs, azaz Újfalusi Miklós is bepattan majd a Golfba, miként indulnak a debreceni BMW-sek is, azaz Taskó Rodrigó és Béke Attila. Három nap, két szak­ág öldöklő küzdelmei; izgalmasnak ígérkezik a pünkösdi Oláh-Gumi fesztivál.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!