Sport

2015.05.22. 09:30

Pünkösdi királyság helyett az ötödik helyért

Szegeden, az ötödik helyről döntő párharc visszavágóján zárja az idényt a Nyíregyházi Kosársuli az amatőr női kosárlabda NB I-ben.

Szegeden, az ötödik helyről döntő párharc visszavágóján zárja az idényt a Nyíregyházi Kosársuli az amatőr női kosárlabda NB I-ben.

Eldőlt, hogy ki a bajnok (megint a BEAC), hogy ki foglalja el a dobogó, nyíregyháziak által üresen hagyott harmadik fokát (a tavalyi utolsó párharcban legyőzött Tatabánya), és már csak az ötödik-hatodik hely kiadó az amatőr női NB I-ben. Magyarul: a gyengébbik nem utolsó bajnoki mérkőzését a Szeged KE és a Nyíregyházi Kosársuli játssza egymással.

A vasárnapi találkozásnak nem a pünkösdi királyság lesz a tétje, sokkal inkább az ötödik hely megszerzése. Az NYKS a két hete, hazai pályán megszerzett 12 pontos előny (86–74) birtokában utazik a Tisza-partjára, abban a reményben, hogy a tisztesnek mondható különbség elegendőnek bizonyul a párharc megnyeréséhez.

– Vannak hiányzóink, de a mag adott, és természetesen nem feltartott kézzel utazunk az utolsó bajnokinkra – árulta el Farkasinszki Gyuláné, a nyíregyháziak edzője. – Fel vagyunk arra is készülve, hogy nem feltétlenül a kosárlabdatudás, hanem a kemény ütközetek döntik majd el a mérkőzés sorsát, mindenesetre szeretnénk szépen búcsúzni ettől az idénytől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!