Sport

2015.05.22. 11:56

Törekednek a fesztiválhangulatra

Nyíregyháza - Az utcai kosárlabda-bajnokság színhelye lesz újra Nyíregyháza, ezúttal május 30-án.

Nyíregyháza - Az utcai kosárlabda-bajnokság színhelye lesz újra Nyíregyháza, ezúttal május 30-án.

Egymást követő negyedik alkalommal helyszíne Nyíregyháza az országos streetball fesztiválnak, ezúttal május 30-án, szombaton pattog majd a labda a Kossuth téren. A fiú és lány csapatok a Magyar Kosárlabda Szövetség által a bajnoki évre meghatározott korcsoportok szerint vehetnek részt a viadalon, vagyis a 2004-ben és előtte születettek a kenguru (nekik ingyenes a részvétel), a 2003-asok a gyermek, a 2001-2002-esek a serdülő, az 1999-2000-esek a kadett, az 1997-1998-asok a junior, az 1992-1996-osok az U23-as korosztályhoz tartoznak, az idősebbek értelemszerűen a felnőttekhez. Egy csapatba négy játékos nevezhető, közülük hárman tartózkodhatnak a pályán.

Az utcai kosárlabdázás továbbra is népszerű a világon és itthon is, utóbbit bizonyítja a fesztivál nem kis múltja is – hangsúlyozta a pénteki tájékoztatón Sitku Ernő, a helyszínfelelős Nyíregyházi Sportcentrum élsportigazgatója. A játék továbbfejlesztett, B33 változatára különösen igaz ez, hamarosan az olimpiai sportágak között lehet számolni vele. Fazekas Csaba, az NYSC kadett korcsoportos válogatott játékosa arról beszélt, hogy a győzelmek mellett az is szempont, hogy a fesztiválon mindenki jól érezze magát. Ehhez adottak lesznek a feltételek.

Érdemes lesz hajtaniuk a csapatoknak, hiszen minden helyszínről, valamennyi korosztályban a győztes csapat bejut az országos döntőbe, amelyet a magyar kosárlabdázás napjának ünnepi eseményeivel összekötve szeptember 26-án rendeznek Budapesten, a Városligetben. És persze nem hiányozhatnak a programból az egyéb kiegészítő és ügyességi versenyszámok sem.

Jelentkezni személyesen a Nyíregyházi Sportcentrum Városi Stadionban található irodájában vagy online, a www.streetballnet.hu oldalon lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!