Sport

2015.05.30. 21:14

Várdai bajnokavató és szép bátori búcsúszó

Kisvárda, Nyírbátor - Labdarúgó NB III Keleti csoport, 29. forduló: A Kisvárda megünnepelhette elsőséget, míg Nyírbátorban Erdei Zoltán pályafutásához méltó módon búcsúzott.

Kisvárda, Nyírbátor - Labdarúgó NB III Keleti csoport, 29. forduló: A Kisvárda megünnepelhette elsőséget, míg Nyírbátorban Erdei Zoltán pályafutásához méltó módon búcsúzott.

Nyírbátori FC–Salgótarjáni BTC 5–2 (4–0)

Nyírbátor, 250 néző, v.: Tuczai.

Nyírbátor: Tóth Sz. (Opre R., 52.) – Benkő B., Ambrusz (Fabu M., 86.), Oláh D., Boros D., Ráti, Lipcsei M., Szilágyi K., Erdei Z. (Pálfi I., 63.), Pálvölgyi, Nagy D. Edző: Kovács János.

Salgótarján: László V. – Liszka, Privigyei, Sólyom, Dudás A., Novák N., Nagy K., Miklós M., Adorján Z., Banai B., Alapi. Edző: Oláh Béla.

Búcsúzni csak szépen szabad… Addig, amíg a nyírbátori csapatkapitány a pályán volt, nem is akadt ezzel gond. A cserejátékos nélkül érkező Salgótarján könnyű ellenfélnek bizonyult a hatvanadik percig, amíg Erdei Zoltán irányította a középpályát. A sors igazsága volt a búcsúzó játékos 22 méteres bomba szabadrúgásgólja, amely halálfélelmet okozhatott a bal felső sarokban esetlegesen megbúvó pókcsaládban. A második félidőre biztos vezetésének tudatában kiengedett a hazai csapat, sok lehetőséget elkönnyelműsködött, ezzel lehetőséget adva a vendégeknek a szépítésre. Összességében látványos gólokkal, megérdemelt bátori győzelem született Erdei Zoltán hazai búcsúmérkőzésén.

Gól: Ráti (4. és 8.), Erdei Z. (28. és 41. – az elsőt 11-esből), Szilágyi K. (87.), illetve Novák N. (77.), Alapi (78.). Jó: Erdei Z. (a mezőny legjobbja), Ambrusz, Szilágyi K., Ráti, illetve László V., Nagy K., Novák N. (Tudósító: Balla István)

Kovács János: – Erdei Zoltán hazai búcsúztatására remek első félidőt sikerült produkálni. Gálameccsnek indult, de sajnos szünet után az öltözőben maradtunk. Tipikus magyar mentalitás, hogy a biztos győzelem kényelmessé tette csapatunkat. A végére rendeztük sorainkat, így biztos lett a siker.

Oláh Béla: – Gratulálok az ellenfélnek, megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Ebben a helyzetben, amiben mi vagyunk viszont mi is erőn felül teljesítettünk.

Hajdúböszörményi TE–Kisvárda Master Good 0–3 (0–1)

Hajdúböszörmény, 150 néző, v.: Csonka.

Hajdúböszörmény: Somogyi M. – Fülöp G., Fülöp A., Simonka, Lovas M., Burics, Szathmári Zs., Szabó Márton (Szabó Máté, 65.), Jeremiás, Kállai G. (Bodnár M., 90.), Bogdanovics (Orosz A., 74.). Edző: Fogarasi Zoltán.

Kisvárda: Vasas G. – Szilvási Z., Kardos N., Kornutjak, Molnár R. (Nagy R., 72.), Minczér, Fodor A. (Brankovics, 78.), Müller Zs., Erős G. (Milovac, 80.), Lucas, Bouard Ramos. Szakmai igazgató: Révész Attila.

A Kisvárda kezdettől fogva uralta a meccset és viszonylag korán vezetéshez jutott. A hajdúböszörményiek ezt követően sem változtattak defenzív játékfelfogásukon, és mivel Myke Bouard Ramos tizenegyesét védte a hazai kapus, illetve Erős Gábor is kihagyott egy nagy helyzetet, nem nőtt a vendégek előnye. A második félidőben is türelmesen játszott a Várda, és ez a felfogás meghozta az újabb gólokat, amelyek győzelmet és gyakorlatilag bajnoki címet eredményeztek. A Putnok ugyanis kikapott, a Várda előnye az utolsó forduló előtt három pont és a gólkülönbsége is 23-mal jobb, mint riválisáé. Így aztán a kisvárdaiak megünnepelhették a négy éven belül szerzett harmadik NB III-as bajnoki címüket.

Gól: Lucas (17.), Bouard Ramos (55. és 87.). Jó: Somogyi M., Burics, Sztahmári Zs., Fülöp A., illetve Müller Zs., Fodor A., Erős G., Lucas, Bouard Ramos.

Fogarasi Zoltán: – Úgy gondolom, hogy vállalható vereséget szenvedtünk a bajnokcsapattól, amelyhez gratulálok és sok sikert kívánok a magasabb osztályban.

Révész Attila: – Azt gondolom, hogy a bajnoki címet nem kell megmagyarázni. Az elmúlt négy évben a Kisvárda három bajnoki címet szerzett, mégis ezt a csapatot ki kell emelnem, mert véleményem szerint ez minden idők legjobb Kisvárdája mind szellemiségében, mind játéktudásában. Nagyon büszke vagyok, hogy vezetőedzője lehettem ennek a társaságnak, és annak kifejezetten örülök, hogy ezt a valaha volt legjobb csapatot a Kisvárdán valahova volt legjobb és a megye legjobb szurkolótábora segítette hozzá az elsőséghez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!