Sport

2015.05.28. 08:18

Vesztésre áll a Spartacus

Nyíregyháza - Péntek estig meg kell kapnia a nyíregyházi klubnak a határozatot.

Nyíregyháza - Péntek estig meg kell kapnia a nyíregyházi klubnak a határozatot.Szimpátia-hozzászólások, telefonhívások százai jelezték szerdán is: a Szparinak az élvonalban a helye. Ám egyre inkább úgy néz ki, hogy ez kevés, a Magyar Labdarúgó Szövetség illetékesei másként gondolkodtak. Tény, hogy azt a bizonyos tartozást késve, de befizette a klub. A méltányosságot ott gyakorolhatta volna a szövetség. Nem tette, és még a fellebbezés elutasításának határozatát, az indoklást sem küldte el a klubnak. Ennek legkésőbb péntek estig meg kell érkeznie, akkor lép pályára a nyíregyházi együttes a sorstárs pécsiek otthonában.

A szövetségnél viszont megerősítették: aki nem kapott NB I-es papírt, az az NB II-ben sem indulhat, csak az NB III-ban vagy a megyei I- ben. A klubnak a már említett határozat kézhezvételét követően 48 órája lesz arra, hogy az MLSZ egyéni döntése alapján az NB III-ra vagy a megyei első osztály küzdelmeire amatőr licencet igényeljen.

A Szpari vezetői még nem adták fel, az MLSZ elleni meccsük hosszabbításában járnak, és egyelőre vereségre állnak. Mátyus János szerdán is edzést vezényelt, és a mester elmondása szerint a hangulat katasztrofális.

Van-e lehetőségük az MLSZ jogerőre emelkedő döntése ellen fellebbezni az érintett, hátrányos helyzetbe kerülő kluboknak? – kérdezte meg az nso.hu a Hivatásos Labdarúgók Szervezetét vezető ügyvédet, Horváth Gábort.

– Természetesen megvan a lehetőségük továbbvinni az ügyet. Ott van mindjárt a Sport Állandó Választottbíróság, amely nincs reflektorfényben, de attól még működő egységről beszélhetünk. Évente néhány ügyben hoz döntést. Aztán ott van ennek a nemzetközi megfelelője, a CAS. Ezek egymástól független szervezetek, nem létezik olyan kötelező forgatókönyv, hogy előbb itthon kell próbálkozni, aztán lehet elmenni a problémánkkal külföldre – válaszolta Horváth Gábor.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!