Sport

2015.06.23. 11:07

Bajnok a Lövőpetri, de lőttek a feljutásnak

Lövőpetri - Hosszú évek próbálkozása után siker koronázta a csapat erőfeszítését.

Lövőpetri - Hosszú évek próbálkozása után siker koronázta a csapat erőfeszítését.

A Lövőpetri évek óta próbálta feljebb „lőni magát” – valami gikszer mindig közbecsúszott. A megyei harmadosztályú futballcsapat rendre az első helyet célozta meg, a nagy fegyvertény azonban elmaradt – a riválisok folyamatosan elorozták a „zsákmányt”, vagyis a bajnoki aranyat. Ezúttal viszont nem trafált mellé a Kovács-legénység: az őszi sikeres pontvadászat után a tavaszi szezont sem puskázta el – a Rétköz-csoportban a legjobbnak bizonyult.

– Most sikerült végre sikerült – sóhajtott Kovács László, a Lövőpetri trénere. – Nagyon akarta az egész társaság, mindenki rajta volt, hogy megszerezzük a bajnoki címet. Talán a legösszeszedettebb csapatnak nevezhetem magunkat: valamennyi meccsre felkészülten mentünk, na és a rengeteg edzőmeccs, amelyeket magasabb osztályú csapattokkal játszottunk, meghozta az eredményt. Már a télen hittem, hogy megvalósítjuk elképzelésünket, majd becsúsztak ugyan döntetlenek, aztán egy vereség is, de abból a szempontból szerencsésen alakultak a dolgok, hogy amikor botlottunk, a legfőbb ellenfeleink is hibáztak. Így nem került veszélybe az első hely, mindig mi vezettük a tabellát.

Némileg árnyalja az egyébként derűs képet, hogy a folytatás nem úgy történik, ahogy azt sokan remélték. Akárhogy is fáj, Lövőpetrinek még soha nem volt – és a jelek szerint még egy ideig nem is lesz megye kettes együttese...

– Az anyagi lehetőségek nem engedik, hogy induljunk a megye kettőben – adta hírül Kovács László. – Személy szerint rendkívül sajnálom, hogy így történik, mert másokkal egyetemben sokat dolgoztunk ezért. Nagyon szerettük volna, de helyesebb addig nyújtózkodni, ameddig a takaró ér.

KM-KT

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!