Sport

2015.06.03. 19:15

Bringafesztivál ötödször, figyeljünk egymásra!

Nyíregyháza - Az abszolút magyar rallybajnok, Herczig Norbert is jön a Michelin Bringafesztiválra.

Nyíregyháza - Az abszolút magyar rallybajnok, Herczig Norbert is jön a Michelin Bringafesztiválra.Az ötödik Michelin Bringafesztivál szombatra hirdetett futamaira máris többen regisztráltak, mint tavaly, így több mint kétezer résztvevőre számítanak a szervezők. A program egyike azoknak a helyi megmozdulásoknak, mely a nemzetközi abroncsgyártó lengyel, olasz, német vagy épp nagy-britanniai gyárai mellett a lakosságot, kiemelten a fiatalokat a közlekedésbiztonságra tanítja.

Egy EU-programban rögzített adat szerint 2009 és 2012 között Európa-szerte csaknem 1,1 millió fiatalt figyelmeztetett a közlekedésbiztonság szabályaira. Annak ugyanis üzenete van, ha egy ilyen kaliberű vállalat lakosságvonzó megmozdulást szervez.

– A legfontosabb üzenet, hogy a közlekedésben igyeljünk jobban egymásra. Ezt Till Attila és Bocskai Magda profi műsorvezetőként többször elmondja majd szombaton. A KRESZ előírásainak megfelelően a 14 év alattiaknak itt is kötelező a sisak viselése, a Kölyökfutam résztvevői a sisakot ajándékba kapják – tájékoztatta lapunkat Nehéz Katalin, a Michelin Hungária kommunikációs igazgatója.

Itt hívjuk fel a nyíregyháziak figyelmét, hogy kerékpáros programok miatt a Kossuth utca és a Sóstói út Kemecsei útig tartó szakaszát június 6-án, szombaton 13-tól 16 óráig a rendőrség részlegesen lezárja. Erről a Michelin szórólapokkal is tájékoztat a rendezvényt megelőző héten.

– A Michelin aktív vállalat, mely a mobilitást, az átgondolt tervezést, a stratégiai lépéseket komoly minőségi elvárásokkal képviseli. Az ötödik Bringafesztiválon is a részvétel gördülékenységét szolgálják az életkori sajátosságokhoz igazított kategóriák, s az előregisztráció is. – Öröm és felelősség is egy ilyen nagyságrendű programot bárhol a világban megvalósítani, így mindenkit szeretettel várunk!

Michelin Bringafesztivál

Kölyökfutam – Szabadság tér

Vidám Kerekezés (10 km) Sóstói út

Bringarally (65 km) Nyíregyháza– Tokaj

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!