Sport

2015.06.21. 20:02

Ez tényleg nem rajtuk múlott

Nyíregyháza - Ónodi Dávid és Bakosi Péter is hozta magát, ám a magyar válogatott maradt a második ligában.

Nyíregyháza - Ónodi Dávid és Bakosi Péter is hozta magát, ám a magyar válogatott maradt a második ligában.

Egy biztos: a nyíregyháziakon semmi nem múlott. A csapat Európa-bajnokság második ligájában szereplő magyar válogatott tagjaként, a bulgáriai Sztara Zagorában mindent megtettek azért, hogy a mieink visszajussanak az őket megillető helyükre, és ez az eredmények többségén is megmutatkozott. Egyedül Kerekes László számára nem sikerült túl jól a viadal, hiszen a válogatottban abszolút újonc súlylökő másfél méterrel elmaradt egyéni legjobbjától, amit idén is szépen építgetett, és 15.92 méteres dobással végzett a hetedik helyen.

A Nyíregyházi Sportcentrum többi versenyzője viszont alaposan kitett magáért. Ugyan Ónodi Dávid 100 méteren elvesztette idei veretlenségét, de a második helyével járó hét pont jót hozott a magyar válogatott konyhájára. Arról nem beszélve, hogy a bolgár Denisz Dimitrov (10.34) mögött célba érő nyíregyházi sprinter a 0.7 méter/szekundumos ellenszél dacára 10.59 másodperces új egyéni csúcsot ért el. A váltó tagjaként pedig a győzelem ízére is ráérezhetett Ónodi, hiszen az első kanyarban futva, Kádasi Zalán, Sipos János és Ecseki Dániel társaságában tagja volt a 4x100 méteren 39.88 másodperccel győztes 4x100 méteres stafétának.

Bakosi Péter sem sokáig vacakolt. A magasugró három hibátlan kísérlettel jutott el az idei legjobbját jelentő 220 centiig, az egyéni rekord, a 224 nem jött össze – nem úgy a dán Janick Klausennek, aki egyedüliként előzte meg a mezőnyben a nyíregyházi ugrót.

Az első napot követően az összetett pontversenyben is csak a dánok álltak a mieink előtt, akik másodikként, feljutó helyen fordultak a folytatásra. Vasárnapra alaposan elromlott az idő, és az NYSC-sek közül már csak Ónodi 200 méteres futása volt hátra. A nyolcas pályát kapva nem látta a mezőnyt, de így is szépen haladt, mígnem a bolgár megint előtte ért célba, ezúttal egyetlen századdal. Ónodi 21.39 másodperccel, idei legjobbjával lett második. A végére pedig kiderült, Magyarország Dánia és Bulgária mögött a harmadik helyen zárt, így nem jutott vissza az első ligába. Láthatjuk, nem a „mi” embereinken múlott...

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!