Sport

2015.06.14. 13:36

Ezt nem lehet megunni!

Nyíregyháza - Huszonhetedik magyar bajnoki címét szerezte meg a Piremon.

Nyíregyháza - Huszonhetedik magyar bajnoki címét szerezte meg a Piremon.

Az alapszakaszban elszenvedett két vereség nem osztott, nem szorzott, mivel a rájátszásban tökéletes szerepléssel, összes mérkőzését megnyerve bizonyult a legjobbnak a Piremon SE ülőröplabdacsapata. Miként azt már korábban taglaltuk, több éves szünet után a klub ismét megmérettette magát a honi küzdelemsorozatban: a februári Magyar Kupa diadal „csupán|” bemelegítés volt, a folytatás ugyancsak fényes sikeredett – a nyíregyházi egylet a 27. (!) magyar bajnoki címét gyűjtötte be.

Nagyon kevés olyan csapat létezik az országban, amely bármely labdajátékot is figyelembe véve, mindkét magyar versenyrendszerben elhódította az aranyérmet. Bár vasárnap az ellenfelek komoly küzdelemre kényszerítették a nyírségi csapatot, ráadásul az egy héttel ezelőtti, szarajevói nemzetközi torna okozta fáradtság is éreztette hatását, mindazonáltal a Piremon bizonyítván erejét, nem engedte ki a győzelmeket a kezéből. Külön említést érdemel, hogy az utolsó mérkőzésen, a Kikinda már 2:0-ra vezetett, amikor a nyírségi gárda más sebességre kapcsolva, megfordította a végül második helyet elérő szerbek elleni csatát. Az együttes egész éves teljesítménye lenyűgöző, tekintve, hogy munkahelyi elfoglaltság, sérülések és betegségek okozta hiányzások miatt, a rájátszásban a csapatkapitányát is nélkülözve, gyakorlatilag minden fordulóban más szerkezetben kényszerült kiállni. Nagy öröm, hogy a klubnak, a jelenlegi értékes tagjai mellett Raska Gyula személyében ismét van edzője, és néhány új mozgássérült, az utánpótlást jelentő játékosa is. Továbbá ebben az évben a Piremon letette a névjegyét a nemzetközi színtéren is.

KM


A bajnokcsapat tagjai

Botos Fruzsina, Domina József, Domokos András, Járási Ferenc, Kertész Róbert, Kovács Gábor, Makarovszki Sándor, Manyák Attila, Peres János, Puhl Márk, Radasovszki Gabor, Vitéz Gábor. Edző: Raska Gyula.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!