Sport

2015.06.16. 17:52

Fiúk! Visszajutáshoz felkészülni!

Nyíregyháza - A csapat Európa-bajnokság 2. ligájában három nyíregyházi atléta is erősíti a magyar válogatottat.

Nyíregyháza - A csapat Európa-bajnokság 2. ligájában három nyíregyházi atléta is erősíti a magyar válogatottat.Páratlan év van, így hát jöhetnek a páratlanul nagy sikerek. De legalábbis a világversenyek, amelyeken jelentős lesz a nyíregyházi részvétel. A sor a hétvégi csapat Európa-bajnoksággal, annak is a második ligájával kezdődik. A bulgáriai Sztara Zagorában, az 1800 méter magasan fekvő városban a lehető legjobb összetételű magyar válogatottat küldi a pályára Spiriev Attila szakmai igazgató, hiszen a tét a visszajutás a sportág második vonalának számító első ligába. Dicsőség, hogy ebben a legjobbnak tartott nemzeti csapatban három nyíregyházi atléta is helyet kapott, és könnyen lehettek volna öten is, csakhogy Palásti Luca érettségizik, Vígvári Szabolcs pedig hiába áll a ranglista negyedik helyén 400 méteren, és hiába győzte le több beválogatott társát is, valamiért nem kapott helyet a 4x400 méteres váltóban...

Akik viszont ott lesznek: Bakosi Péter, Ónodi Dávid és Kerekes László. Előbbi kettő tavaly részese volt a tallinni kiesésnek, utóbbi abszolút újonc a felnőtt válogatottban.

– Tavaly nagyon fiatal csapattal vettünk részt az Európa-kupán és borzasztó időjárási viszonyok között versenyeztünk, igaz, ez a többieknek is hasonló volt – mondta a Nyíregyházi Sportcentrum által összetrombitált keddi sajtótájékoztatón Bakosi Béla, aki edzőként ugyancsak tagja a küldöttségnek. – Most a lehető legjobb csapat indul, benne Kővágó Zoltánnal és Pars Krisztiánnal, valamint a mi fiainkkal.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország 2015. június 17-i számában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!