Sport

2015.06.10. 10:44

Gyakorlós gyakorlat: újabb ötödik hely

Nyíregyháza - A nyíregyházi fiú kosárlabda-csapat helytállt a diákolimpia debreceni országos döntőjében.

Nyíregyháza - A nyíregyházi fiú kosárlabda-csapat helytállt a diákolimpia debreceni országos döntőjében.

A IV. korcsoportos labdajáték diákolimpia debreceni országos döntőjének kosárlabda versenyszámában a Nyíregyházi Főiskola Apáczai Csere János Gyakorló Általános Iskola fiúcsapata képviselte a megyebeli színeket. A gyakorlósok számára nem indult túlságosan jól a viadal, hiszen a bajai és zalaegerszegi riválisától is úgy szenvedtek simának mondható vereséget, hogy mindkét meccs első negyede többet ígért a folytatásra.

Ekkor eldőlt, hogy Vajda Tamás tanítványai nem juthatnak a négy közé, ám a hátralévő két meccsre összekapta magát a csapat, és előbb a szombathelyieket, majd az ötödik helyért kiírt meccsen az Oroszlányt is legyőzték. Ezzel a csapat megismételte azt a helyezését, amit két éve, még III. korcsoportosként ért el Miskolcon, és országos döntőben ez a helyezés igencsak megbecsülendő.

A csapatból, sőt az egész mezőnyből kiemelkedett Mokánszki Máté, a gyakorlósok nyolcadikosa három meccsen is negyven pont fölé jutott (a Szombathelynek 48-at szórt), ezzel a döntő gólkirálya lett – bár ilyen különdíjat ezúttal nem osztottak ki.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország június 11-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!