Sport

2015.06.23. 12:30

Jutalomként igazi sztárral futhat

Nyíregyháza - Ónodi Dávid meghívást kapott a Gyulai Memorialra, Bakosi Péter már egyértelműen Tallinnra koncentrál.

Nyíregyháza - Ónodi Dávid meghívást kapott a Gyulai Memorialra, Bakosi Péter már egyértelműen Tallinnra koncentrál.

Valahogy úgy érezhette magát a Nyíregyházi Sportcentrum válogatott atlétái közül Bakosi Péter és Ónodi Dávid, mint a futballista, aki három gólt szerez, a csapata mégis elveszíti a meccset. Mert idei legjobbat és egyéni csúcsot is elértek, a második helynél egyikük sem végzett rosszabb helyen, a magyar válogatottnak mégsem sikerült kiharcolni a feljutást a második divízióból a bulgáriai Sztara Zagorában rendezett divíziós Európa-bajnokságon.

A magyar csapat legfoglalkoztatottabb versenyzője Ónodi Dávid, volt, aki alaposan meghálálta a bizalmat, hiszen 100 méteren egyéni csúcsából további egy századot faragva, 10.59 másodperccel lett második, 200 méteren idei legjobbjával, 21.39-cel végzett a második helyen, a 4x100 méteres váltóban pedig győztes stafétában futotta a hosszú egyenest.

– Meghívást kaptam a július hetedikei Gyulai Memorialra, amelyen az athéni olimpiai bajnok Justin Gatlin is fut majd – így Ónodi Dávid. – A részleteket még nem tudom, de bízom benne, hogy egy futamba osztanak majd vele a székesfehérvári viadalon, így olyan élményhez juthatok, mint négy éve, amikor Asafa Powell-lel versenyezhettem a Puskás-stadionban

A magasugró Bakosi Péter is hét pontot tett a közösbe, a második helyhez 220 centi kellett, ami idei legjobbja, egyben biztos részvételt jelent a július elején esedékes U23-as Európa-bajnokságra.

– Többet éreztem magamban, erre utal, hogy elsőre ugrottam a 210-et, a 215-öt és a 220-t is – mondta az éppen kedden 22 esztendős Bakosi Péter. – Úgy érezem, meglesz a 224 is, ám egyszer sem maradt fenn a léc, így nem sikerült legyőznöm a dán Janick Klausent, aki korombeli és sokszor versenyeztem már vele. Sebaj, majd Tallinnban meglesz az egyéni csúcs.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!