Sport

2015.06.22. 19:04

Jutott ebből is, abból is

Nyírbátor - Milyen volt extraligás és NB-s csapataink bajnoki éve? Mint máskor, ­felemás. Van bajnokunk, sereghajtónk és biztos bennmaradónk is.

Nyírbátor - Milyen volt extraligás és NB-s csapataink bajnoki éve? Mint máskor, ­felemás. Van bajnokunk, sereghajtónk és biztos bennmaradónk is.

A legmagasabb osztályban szereplő Nyírbátori ASÉ-nál például teljesült a cél, a csapat magabiztosan kapaszkodott meg az extraligában, az ifjúsági válogatott Majoros Bence meghatározó erővé nőtte ki magát (62%-os teljesítménnyel 12. hely az egyéni rangsorában), és amikor a teljes extraliga harmadik leghatékonyabb játékosa, Varga Zoltán (21 győzelem, 3 vereség, 88%) a megállapodás értelmében nem állt rendelkezésre, akkor színtiszta helyi csapat alkotta a triót, hiszen Tóth Gábor is előlépett Sallai Zoltán mellé. A bátoriak NB II-es legénysége nem végzett messze a dobogótól.

Apagyon az évek óta megszokott összetételben szerepelt az NB I-es csapat, de ami máskor elég volt a középmezőnyhöz, az most csak egyetlen pontot ért – a teljes bajnoki évben. Ezek szerint a színvonal emelkedett, mert a játékosok feje felett döntő többségében nem járt el az idő. Mindenesetre beszédes adat, hogy a legeredményesebb apagyi, Nagy Balázs is jócskán ötven százalék alatti (42) teljesítménnyel zárt. És a rossz szereplésnek egyenes következménye, hogy az NB II-ben szereplő kettes alakulat is alulmúlta korábbi önmagát, igaz, az NB III-asok azért összehoztak egy érmet.

Fejlődtek az újoncok

Az NB I-ben újonc nyíregyházi hölgyeknél jól ötvöződött egymással a rutin és a fiatalság. A Laskai Írisz és társai fejlődését szolgáló bajnoki évben az eredményességben döntő szerepet játszottak a „légiósok” (Spengler Krisztina 86%, 4. hely, Horváth Enikő 61%, 16. hely) , de az újonckorú Laskai is megnyerte meccsei harminc százalékát.

A vegyesnek kiírt (hölgyek is szerepet kaphatnak benne) NB III-as bajnokság Alföld-csoportját a kárpátaljai játékosokkal megspékelt Vásárosnamény (legjobbjuk Olekszandr Tuckanjuk, 83%, 4. hely) nyerte meg, a feljutó mögött az ezüstérem is a megyében maradt, hiszen a kiesést követően a Nyírmada (Pacuk Péter, 90%, 2. hely) is rendezte sorait.

Mint fentebb jeleztük, ebben az osztályban a másik csoportban szereplő az apagyiak bronza jelentette a harmadik szabolcsi érmet, s míg a kisvárdaiak hozták, amit reméltek, addig az abszolút újonc Fehérgyarmat nem tudott pontot szerezni.

KM-BT

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!