Sport

2015.06.25. 10:39

Kitti immár papíron is éretten bunyózik

Nyíregyháza - A suli után hamarosan ismét az edzőteremé a főszerep, hiszen a cél Rió!

Nyíregyháza - A suli után hamarosan ismét az edzőteremé a főszerep, hiszen a cél Rió!

Csinos, izmos, bájos, aranyos. Külcsínben is elit kategóriás hajadon. Belbecsben hasonló nívókkal bír, hiszen okos, szorgalmas, kitartó, céltudatos, igazi amazon. Aki nem ismeri, aligha gondolná Nagy Kittiről, hogy a szelíd külső mögött egy vérbeli bunyós lakozik ám ez csak az edzőteremben és a szorítóban derül ki. Az NYVSC-Big Boxing válogatott ökölvívója a közelmúltban két kiváló eredményt ért el, ám nem a ringben, hanem az iskolapadban. Pontosabb az elsőnek köze van a bunyóhoz, hiszen nemrégiben a Földművelésügyi Minisztériumban vehette át "Magyarország Jó tanulója-Jó sportolója" díjat. Aztán a napokban újabb újabb értékes dokumentummal gazdagodott a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium immáron extanulója. Ez alapján már papíron is éretten bunyózik, hiszen sikerrel van túl az érettségi vizsgákon. Helyt állni a sportban és az iskolában nem kis feladat, főként olyan magas szinten, miként azt Kitti tette és remélhetőleg tenni is fogja.

A magyar bajnoki címekkel, junior világbajnoki bronzzal , megannyi elsőséggel bíró Kitti az edzőtáborozásokra, hosszabb külföldi versenyekre is vitt magával tanulnivalót, mert azt a tipus, aki mindenből a maximumot szeretné kihozni. Tudták ezt a suliban is és mindenben segítették. Tizenhárom év után intett búcsút az alma maternek és bizony a szalagavatón el is pityeredett, talán akkor gondolhatott arra, hogy olyan időszakot fog lezárni majd életében, amelynek élményei már soha sem térhetnek vissza.

- Nagyon szerettem az Aranyba járni. A tanáraim megértőek, segítőkészek voltak én pedig igyekeztem nem visszaélni a bizalommal. Kilenc éven át voltak ugyanazok az osztálytársaim, mindenkivel nagyon jóban voltam, remek közösséget alkottunk, biztosan nagyon fognak majd hiányozni - vélekedett Kitti.

Domokos Andrea osztályfőnököt nem véletlenül kedvelik a diákok. Az "ofő" nem csak respektálta azt, hogy Kitti magas szinten sportol és tanul, de sportot kedvelőként több versenyén szurkolt tanítványának, miként tette ezt jó pár osztálytársa.

Kittinek két kedvenc tárgya volt, ez is egyfajta kettősséget mutat, hiszen az egyik az irodalom, a másik a biológia. Az elsőből talán logikusan következik, hogy egyik kedvelt időtöltése az olvasás. Most éppen Tolsztoj a soros, de a mai nyelvezeten írt könyveket is szívesen forgatja. A biológia a folytatáshoz ad alapot, hiszen most az újabb cél: a gyógytornásztatás magas szintű elsajátítása.

Debrecenben folytatja a tanulmányait, újabb kemény négy év elé néz, hiszen a tervek szerint ingázni fog Nyíregyháza és Debrecen között, mert marad a szülői házban és a megszokott edzőteremben.

Nyáron a bunyóban is van egy kis pihenő, hiszen az idén nincsenek nagy világversenyek, csak az őszi országos bajnokság. Ám hamar be kell állni a sorba, hiszen a cél a riói olimpia, amihez komoly versenyeken, elsőként az ob-én kell bizonyítani. Az akarással, a hozzáállással aligha lesz probléma...

További részletek a Kelet-Magyarország június 25-ei számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!