Sport

2015.06.01. 18:54

Mind közül a legértékesebb

Kisvárda - Az ünneplés közben, a „magaslaton” töltött pillanatok feledtették a fél éves nehézségeket és feszültséget.

Kisvárda - Az ünneplés közben, a „magaslaton” töltött pillanatok feledtették a fél éves nehézségeket és feszültséget.Valahogy mindig úgy alakul, hogy a kisvárdai futballcsapatnak idegenben válik biztossá az NB III-as bajnoki címe. Így volt ez 2012-ben a sárospataki 2–0-s siker, majd egy év múlva a fehérgyarmati gólnélküli döntetlent követően. Ezúttal Hajdúböszörményben nyert 3–0-ra a csapat, ám a pezsgők durranásához az is kellett, hogy a Putnok közben kikapjon Hatvanban (3–0). Tegyük hozzá, a vonalat még nem húzták meg a Várda alatt, de arra nincs reális esély, hogy az utolsó fordulóban a borsodi rivális a három pontos hátránya mellett a 23-mal rosszabb gólkülönbségét is ledolgozza.

– A három bajnoki ünneplés során most először dobtak fel a játékosok a levegőbe, azok a pillanatok feledtették azt a sok nehézséget és feszültséget, ami az elmúlt féléves szereplésünket kísérte – mondta Révész Attila szakmai igazgató, aki harmadszor vezette bajnoki címig a csapatot a harmadosztályban. – Nagy volt a nyomás rajtunk a közvélemény és a magunkkal szemben támasztott elvárások, no meg a Putnok kitartó üldözése miatt. De nemcsak ezért mondom, hogy a mostani elsőségünk a legértékesebb, hanem mert a korábbi címeinket a hatcsoportos NB III-ban szereztük, a mostani rendszerben viszont három csoport alkotja a harmadosztályt, ennek megfelelően a mezőny is erősebb. Nem véletlenül mondtam, hogy remek sportemeberekből áll a keret, a csapatból kimaradók sem áskálódtak a másik ellen, hanem mindig összekapták magukat. A legjobb példa erre Erős Gábor esete, aki összeszorította a fogát, és a tavaszi szezonban végig ragyogóan futballozott. Azt pedig nem mondhatják ránk, hogy nem játszottunk látványosan, hiszen a kilencven gól, az kilencven gól.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország 2015. június 2-i számában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!