Sport

2015.06.22. 08:10

Negyvenkilenc találat is kevés volt a gólkirálysághoz

Nagyecsed - Ádámszki Róbert számára is hihetetlen volt, ahogyan az utolsó fordulóban leszorult a góllövőlista éléről.

Nagyecsed - Ádámszki Róbert számára is hihetetlen volt, ahogyan az utolsó fordulóban leszorult a góllövőlista éléről.

Egy bajnoki év alatt 49 gólt szerezni, nem kis bravúr. Az pedig egyenesen művészet, és a Deák „Bamba”-féle hősidőket idézi, hogy ennyi találattal nem végez valaki a góllövőlista élén. Ádámszki Róbert, a megyei II. osztály Kelet-Magyarország csoportjában százszázalékos teljesítménnyel az élen zárt Nagyecsed támadója járt így, mert az utolsó fordulóban amíg ő „csak” két gólt szerzett Nyírcsaholyban, addig a tarpai Rozman Sándor tizenhetet Kölcsén, és ezzel előzött.

Komolytalan befejezés

– Nem tudok gratulálni a játékos gólkirályi címéhez, és ez akkor is így lenne, ha valamelyik csapattársam tett volna hasonlót – mondta Ádámszki Róbert. – Nekem ilyen cím nem kellene. A Kölcse–Tarpa meccs 1–26-s eredménye, valamint az utolsó tizennyolc percben szerzett hét gólja is megkérdőjelezi az egész komolyságát. Más lett volna a helyzet, ha a velem végig fej fej mellett haladó vámosoroszi Riskó Tibor szerez mondjuk négy gólt az utolsó meccsen, és ő előz meg. Akkor megemeltem volna a kalapom előtte. Csak azért sajnálom, mert én sem szereztem még soha egyetlen bajnokságban sem negyvenkilenc gólt. Azt nem lehet rám mondani, hogy ne lettem volna néhányszor gólkirály, és ne szereztem volna elég gólt, de még így is hét volt a legtöbb találat, amit egy meccsen elértem. Még nagyhalászi játékosként a Csenger ellen, a megyei első osztályban.

KM-BT

(A teljes cikk a Kelet-Magyarország 2015. június 22-i számában.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!