Sport

2015.07.10. 12:27

A párját ritkító kispályás bajnokság nagy díjátadója

Nyíregyháza - Valamennyi pályán van világítás, a következő szezonra több csapatot várnak.

Nyíregyháza - Valamennyi pályán van világítás, a következő szezonra több csapatot várnak.

- A Mokka Sóstóra kihelyezett stúdiójából jövők, ahol megkérdezték, mi lesz a következő programom. Elmondtam, hogy egy olyan kispályás focibajnokság díjátadójára megyek, amelyen 108 csapat 3600 igazolt játékosa vesz részt. Amikor ezt meghallották elismerőn vélekedtek és megjegyezték: igen sportos város Nyíregyháza. Ez így is igaz. Ráadásul a kispályás focibajnokság valamennyi pályáján van világítás, rendbe tettük az öltözőket, a pályák környezetét. Már csak azt szeretném, ha még több csapat venne részt a sorozaton- mondta el üdvözléskén dr. Kovács Ferenc nyíregyházi polgármester.

Tette mindezt pénteken délelőtt a városháza Krúdy termében, ide invitálták az Intersport-Nyíregyházi Sportcentrum városi kispályás focibajnokság legjobbjait. Való igaz, helyén kezelik a párját ritkító sorozatot, amit jelez az is, hogy a városháza dísztermében adták át a csoportok dobogósainak, a különdíjasoknak az elismeréseket.

- A bajnokságban hat tizenkét és két kilenc csapatos csoport mellett az öregfiúk két osztályban meccseltek, a tíz csoportban mintegy 1400 mérkőzést rendeztek. A nyíregyházi együttesek mellett gávavencsellői, újfehértói, nyírteleki, nagykállói és leveleki gárdák is játszottak. Örömteli, hogy az idén a tavalyihoz képest feleannyi sportszerűtlenség volt, a fair-play különdíjat elnyerő Zöldfa Étterem játékosai a negyvennégy mérkőzésen mindössze két sárgalapot kaptak. Visszatérve a polgármester úr szavaira, mi is bővíteni szeretnénk a mezőny, az előzetes jelek alapján a következő szezonban már meg lesz a száztíz csapat- jegyezte meg Dajka László, a bajnokság főszervezője, a kispályás bizottság elnöke.

Aztán jött a nagy díjeső. Minden csoport dobogósai, valamint a gólkirályok és a legjobb kapus is serleget kaptak. Ezt követően a játékvezetők vehették át az elismerések. A csapatvezetők megszavazták, hogy kiket tartottak a legjobb játékvezetőnek, ezt a díjat Szabó Dávid vehetett át, megelőzve Homonnai Pétert és Szabó Istvánt.

- Elismerés és köszönet jár a bajnokság valamennyi résztvevőjének, hiszen példát mutatnak a sportos életvitelre. Szinte egész évben focizhatnak, hiszen a bajnokság mellett szintén népszerű a téli terembajnokságunk, ráadásul a jövő hétvégén strandfociban is megmutathatják tudásukat - zárta a díjátadó hivatalos részét Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

Aki azt is elmondta, hogy a kispályás bajnokság résztvevői kedvezménnyel nézhetik meg majd meg a Nyíregyházi Sportcentrum égisze alá tartozó férfi kézilabdázók és kosárlabdázók, valamint a női röplabdázók hazai meccseit.

A matiné zárásaként a meghívottak és meghívók pazar kínálati állófogadáson eleveníthették fel a hosszú sorozat legemlékezetesebb pillanatait.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!