Sport

2015.07.20. 09:54

Kiss-számtan Tiszavasváriban: Nagy pluszban a csapat

Tiszavasvári - Jól jöhet a tapasztalat: Kántor Zsolt személyében harcedzett védővel is erősített a Tiszavasvári futballcsapat.

Tiszavasvári - Jól jöhet a tapasztalat: Kántor Zsolt személyében harcedzett védővel is erősített a Tiszavasvári futballcsapat.

Kiss-lépésekkel – előre. Az edzői tisztségben Mirgai Lászlót (aki Balkányban tölti be a jövőben a szakvezetői posztot…) váltó Kiss Gábor immár felmérhette a terepet Tiszavasváriban.

A munka halad, vagyis a felkészülés dandárjánál tart a megyei első osztályú futballcsapat. Tennivaló pedig éppenséggel akad. Annál is inkább, mivel a játékoskeretben – ha nem is történt lavinaszerű változás – volt némi mocorgás.

Tudja mi a dolga

Az már idejekorán kiderült, hogy Czifrák Roland és Dobos Zoltán a frissen feljutott, emígyen „osztálytárs” Nagyecsedhez távozott, míg a Daru István, Dankó Gergő, Kovács Béla trojka követte az elköszönt trénert – Balkányba. Ugyanakkor négy korábbi labdarúgó tért vissza: a kapus Susánszky László, Bodnár Attila, valamint Szolyka Gergő és Szolyka Tamás egyaránt a Tiszalök színeiben szerepelt a legutóbbi bajnoki évadban.

Abszolút új játékos ellenben Kántor Zsolt: a rutinos védő emblematikus figurája volt az ibrányi egyletnek, ezentúl viszont a Vasvárit erősíti. Neki aztán aligha kell majd külön kisregényben megfogalmazni, hogy mit várnak tőle – a pályán. Ismét bevethető lesz Nagy István is, a csatár az előző időszakban háttérbe szorult, Kiss Gábor azonban számít rá. Naná, hisz ő tényleg nagy pluszt adhat. Nyilván, a szakvezető is így kalkulál.

Van, aki még elférne…

A stáb még egy védekező középpályást el tudna képzelni a gárdában, kérdés, megtalálja-e az alkalmas személyt… Mindenesetre a formálódó Tiszavasvári – az előkészületi mérkőzések nyitányaként – a Demecsert győzte le (2–1), míg legutóbb a Szerencset verte (5–2). A hétvégén házigazdája volt a Bohács Sándor-emléktornának, amely szombaton, majd vasárnap is programot kínált a csapatnak.

Marcinak eszében sincs visszavonulni

Esze ágában sincs leadni a szerelést Fazekas Viktornak. A Tiszavasvári immár harminchetedik életévét taposó, többszörös bajnoki gólkirály támadója 1987 óta igazolt tagja az egyesületnek. Mindenki „Marcija” tavaly februárban súlyos bokasérülést szenvedett egy újfehértói teremtornán, csaknem egyéves kihagyásra kényszerült, de visszatért a pályára.

Sőt, a legutóbbi idényben négyszer is eredményesnek bizonyult, holott istenigazából csupán tavasszal volt bevethető állapotban. Mondhatnánk, addig jó a megyei futballnak, míg Fazekas és kortársai nem teszik le végleg a lantot…

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!