Sport

2015.07.14. 09:16

Palásti Luca célja a donyecki idő Svédországban

Nyíregyháza - Palásti Luca 400 méteren Svédországban áll rajthoz a juniorok Európa-bajnokságon.

Nyíregyháza - Palásti Luca 400 méteren Svédországban áll rajthoz a juniorok Európa-bajnokságon.Az universiade és az U23-as Európa-bajnokság után itt az újabb világverseny, amelyen lesz nyíregyházi érintettség. Csütörtökön kezdődik a svédországi Eskilstunában a junior kontinensviadal, s ezen Palásti Luca is indul.

A Nyíregyházi Sportcentrum versenyzője fő versenyszámában, 400 méteren a két évvel ezelőtti ifjúsági világbajnokságon, Donyeckben a nyolcadik helyen végzett, amely hatalmas tett volt az amerikai és afrikai vetélytársaktól (is) hemzsegő mezőnyben. Az akkor elért 54.47 másodperces eredményt azóta nem sikerült felülmúlnia, de az idei formája azért bizakodásra ad okot.

– Tudom, hiszen minden nap látom futni, hogy Luca képes annak a két évvel ezelőtti eredménynek a közelében futni, de ezt versenyen mostanában nem tudta bizonyítani, aminek nyilván mentális okai lehetnek – mondta Széles Imre, Palásti Luca edzője. – Amennyiben Svédországban sikerül megközelítenie a donyecki időt, akkor bármi lehet, értem ez alatt a döntőt. Ha csak az idei eredménye megismétlésére lesz képes, ami azért több mint egy másodperccel gyengébb ettől, akkor az elődöntőbe jutás lehet a reális cél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!