Sport

2015.07.06. 18:51

Tallinnban repked a nyíregyházi diszkosz

Nyíregyháza - A nevezési eredmények alapján Szikszai Róbert a győzelemre, Káplár János és Kerekes Dóra a döntőre esélyes.

Nyíregyháza - A nevezési eredmények alapján Szikszai Róbert a győzelemre, Káplár János és Kerekes Dóra a döntőre esélyes.

Négy nyíregyházi versenyző, Szikszai Róbert, Káplár János, Bakosi Péter és Kerekes Dóra és két edző utazik kedden Tallinnba, ahol csütörtöktől vasárnapig rendezik az utánpótláskorúak (U23) Európa-bajnokságát. A két tréner, Bakosi Béla és Kerekes László édesapai minőségben is érintett, hiszen gyermekeik, a magasugró Péter, illetve a diszkoszvető Dóra is versenyeznek az észt fővárosban.

Maradjunk is ezúttal a diszkoszvetőknél, és lássuk, milyen reményekkel utaznak a kontinensbajnokságra. Ha abból indulunk ki, hogy az a korosztály érintett, amely két éve a juniorok mezőnyét alkotta (plusz még jönnek hozzájuk az 1993-as születésűek), akkor Szikszai Róbert esélyesnek számít a végső győzelemre, hiszen 2013-ban Rietiben junior Európa-bajnok lett. A Nyíregyházi Sportcentrum versenyzője azonban szélsőségesen versenyez a mostani idényben, de idei legjobbja (61.31) alapján így is második a nevezési listán, az egyéni csúcsa (63.20) pedig a legjobb a mezőnyben.

– Jót tett nekem a múlt heti tatai edzőtáborozás, úgy érzem, sikerült kijavítani a technikai hibákat, így bizakodva várom az Európa-bajnokságot – mondta Szikszai Róbert. – Stabilan hatvan méter felett kellene dobnom, és akkor ott lehetek az elején a végelszámolásnál. A tavalyihoz képest jobb állapotban vagyok, a két évvel ezelőtti önmagammal pedig nem érdemes összehasonlítani a mostanit, mert akkor még könnyebb diszkosszal dobtam, és azóta sokat erősödtem. Öten vagyunk a mezőnyben, akiknek ebben az évben hatvan méter feletti eredménye van, sajnos nekem csak egyszer sikerült túldobni ezt a határt, de bízom benne, hogy Tallinnban többször is összejön majd.

A teljes cikk a megtalálható a Kelet-Magyarország 2015. július 7-i számában.

KM - BT

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!