Sport

2015.07.23. 15:19

Vasárnap hajnalban csúcstámadás!

Nyíregyháza - Ember tervez, időjárás végez. Ez nagyon igaz az óceánokon és a magas hegyeken. Így például a Pamír második legmagasabb pontját, az Ibn Szína-csúcsot (7114 m) meghódítani készülő nyíregyházi Fedor Mihályra és a mezőkovácsházi Sarus Zoltánra.

Nyíregyháza - Ember tervez, időjárás végez. Ez nagyon igaz az óceánokon és a magas hegyeken. Így például a Pamír második legmagasabb pontját, az Ibn Szína-csúcsot (7114 m) meghódítani készülő nyíregyházi Fedor Mihályra és a mezőkovácsházi Sarus Zoltánra. Csütörtökön kaptuk a hírt Fedor Mihálytól, hogy változik a terv. Eredetileg a jövő hét elején indították volna a csúcstámadást, ám az előrejelzés a következő három napra jó időt ígért, ezért változtatnak. Már szombaton felmennek 6100 méterre és vasárnap hajnalban nekivágnak a csúcsmászásnak. Csütörtökön egyébként kijutott a jóból a két bátor hegymászónak, hiszen egy katonai sátorban, két lavor vízben "fürödni" is tudtak. Ez nagy szó négyezer méter fölött....

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!