Sport

2015.08.25. 10:12

A fiatal lovak világbajnokságán hajthat

Újfehértó - A kettes fogatok világbajnokságán végül nem lesz megyebeli résztvevő.

Újfehértó - A kettes fogatok világbajnokságán végül nem lesz megyebeli résztvevő.

Ling Attila három lóval, egy hét- és két hatévessel, is kiharcolta a részvételt a fiatal lovak világbajnokságára, így derék négylábúi társaságában az Újfehértói LBSE hajtója is megméretteti magát a szeptember 24-27. közötti mezőhegyesi viadalon, amelyen 22 nemzet versenyzői szerepelnek majd.

A kettes fogathajtók világbajnokságának is hazánk ad otthont, ám a fábiánsebestyéni megmérettetésen nem lesz megyebeli versenyző. Ugyan az újfehértói Margitai Sándornak jó esélye volt a kvalifikációra, ám lovai sérülései miatt nem tudott ütőképes fogatot kiállítani, csakúgy, mint a nyírbátori ifjabb Fekete György. A két megyebeli hajtó számára így a jövő évi Duna-alpesi Kupa lesz a következő nagy verseny, amelyet célba vehetnek.

A Szabolcs községben rendezett megyei C kategóriás póni és egyes fogathajtó bajnokság dobogósai bekerültek az országos fináléba, a pónik döntőjét Orosházán rendezik szeptember 19-én, az egyes fogatok versenyének még nincs időpontja.

Fogathajtás

C kategóriás megyei döntő, Szabolcs

Póni lovak: 1. Linczenbold Gergő (Napkor Hagyományőrző LK), 2. ifj. Tóth János (Újfehértói LBSE), 3. Linczenbold Miklós (Nyírbátori LK).

Egyes fogatok: 1. Papp László (Nyírségi LTE), 2. Dóka József Gábor (Napkori Hagyományőrző LK), 3. Bodzás János (Napkori Hagyományőrző LK).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!