Sport

2015.08.09. 20:38

Magasban és váltóban fénylett igazán az érem

Nyíregyháza - Két aranyérmet szereztek a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzői az atlétikai országos bajnokságon.

Nyíregyháza - Két aranyérmet szereztek a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzői az atlétikai országos bajnokságon.

A nyitónapon, 100 méteren szerzett Ónodi Dávid-ezüst után szombaton az első nyíregyházi aranyérem is megszületett az összességében 120., Székesfehérváron rendezett országos bajnokságon. A többszörös címvédőként toronymagas esélyesként induló Bakosi Péter az idei legjobbjával, 222 centivel szerezte meg a magasugrás bajnoki címét, és igazán kevés hiányzott az egyéni csúcsot jelentő 225-höz is.

A sportcentrumosok sorban harmadik érme a még hiányzó bronz volt, amelyet Kerekes Dóra gyűjtött be diszkoszvetésben (49.99 méter), igaz a második hellyel nyilván boldogabb lett volna. Pál Robin hármasugrásban elért ezüstje (15.47) ugyanakkor tükrözi a papírformát. A férfi diszkoszosok között nem tudta valóra váltani az éremesélyeket a végül negyedik Szikszai Róbert (56.75), klubtársa, Káplár János (55.39) ötödik lett. Kétszázon Ónodi Dávid biztatóan haladt a második érme megszerzése fel, ám harminc méterrel a cél előtt megsérült, és csak besántikált a célba.

A végére maradtak a 4x400 méteres váltók, a Nyíregyházi Sportcentrum női stafétája Guba Liliána, Osváth Krisztina, Fábri Anna, Palásti Luca összetételben bajnoki címet szerzett 3:53.39 perces idővel.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!