Sport

2015.08.10. 11:00

Nem rossz, de azért maradt benne

Nyíregyháza - Centik és századmásodpercek hiányoztak ahhoz, hogy a Nyíregyházi Sportcentrum atlétái még sikeresebb bajnokságot zárjanak.

Nyíregyháza - Centik és századmásodpercek hiányoztak ahhoz, hogy a Nyíregyházi Sportcentrum atlétái még sikeresebb bajnokságot zárjanak.

Ugyan a nevezési eredmények alapján csak Bakosi Péter volt ranglistavezető, mégis három-négy aranyérem megszerzésében reménykedtek a Nyíregyházi Sportcentrumnál a hétvégi országos bajnokság kapcsán. Aztán ebből kettő lett (két ezüsttel és egy bronzzal kiegészítve), de szó sincs arról, hogy tragédia történt volna, mégha maradhatott is hiányérzet a versenyzőkben és az edzőkben a székesfehérvári szereplés kapcsán.

– Összességében azt kell mondanom, hogy pechesek voltunk – vonta meg a gyorsmérleget Vas László vezetőedző. – Kezdődött azzal, hogy az M7-es autópályán történt baleset miatt dugóba kerültünk, hatalmasat kellett kerülnünk, összesen hat órát ültek az autóban vagy a kisbuszban a versenyzők. Közülük Ónodi Dávidnak már az utazás napján, vagyis pénteken elődöntőt és döntőt is kellett futnia, a hazai környezetben induló Szabó Dánieltől elszenvedett három századmásodperces különbséget nyugodtan írhatjuk ennek a számlájára. Aztán ugyanő kétszázon a nyolcas pályán futva százötvennél még vezetett, majd meghúzódott a hajlítóizma, ami után gyakorlatilag feladta a döntőt. Meglehet itt is egy bajnoki cím úszott el, de egy érem biztosan, arról nem beszélve, hogy így a négyszer négyszázas váltónk sem tudott kiállni. A dobók némileg elmaradtak a várakozástól, elsősorban azzal, hogy a férfiak nem tudtak érmet szerezni, Kerekes Dórának is kinézhetett volna az ezüst, de azzal, hogy dobogós lett, azért teljesítette a vele szemben támasztott minimális elvárást. Pál Robinnak nagyon nagyot kellett volna ugrania a bajnoki címhez, az ő esetében az ezüstérem remek eredménynek mondható. Palásti Luca négyszázon nem indult, holott a második hely kinézett volna neki, a váltóban azonban szép futással segítette hozzá a csapatot az elsőséghez, amivel megkoronáztuk a szereplésünket.

A másik bajnoki cím Bakosi Péteré lett, ami nem meglepetés, hiszen az idei U23-as Európa-bajnokság ötödik helyezettje évek óta uralja itthon ezt a versenyszámot, és a jelek szerint el is bírja az esélyesség terhét.

– A még jobb eredményhez az a sérülés miatti kihagyás hiányzott, amely az edzésmunkában hátráltatott. Idén még lesznek olyan versenyeim, ahol javíthatok a legjobbamon – nyilatkozta a viadal befejezését követően a 222 centivel idei legjobbját elérő, és egyik kísérleténél a 225-öt is csaknem átugró Bakosi Péter.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország augusztus 11-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!