Sport

2015.08.27. 09:41

Nem szégyen, de kellemetlen

Baktalórántháza - A Bakta eddigi produkciója talány Illés László számára, mert a felkészülés során történtek mást sugalltak.

Baktalórántháza - A Bakta eddigi produkciója talány Illés László számára, mert a felkészülés során történtek mást sugalltak.

Az Ibrány elleni vereség (2–0) még aligha okozott különösebb megrázkódtatást, a Sényő-Carnifex elleni hazai „gyufát” (1–3) viszont már minimum fejcsóválás kísérte – Baktalórántházán. A megyei első osztályú futballcsapat a legritkábban szed be három gólt, pláne saját katlanjában, ráadásul csak a kilencvenedik percekben sikerült valamelyest kozmetikázni a különbségen. Így a legutóbbi szezon bronzémese, a korábban az NB II-ben is évekig villantó Illés-legénység kénytelen megbarátkozni a gondolattal, hogy két forduló után a tizenharmadik helyen rostokol a táblázaton.

Na persze, mindebből nem érdemes egyelőre semmire következtetni. Egyfelől egyáltalán nem piskóta riválisokkal csapott össze, másfelől valami azt súgja, lesz ez még jobb. Kivált, hogy a gárda kerete az egyik legacélosabb a bajnokságban.

– Bár sejtettük, hogy nehéz a sorsolásunk, a felkészülést figyelembe véve eredményesebb rajtra számítottam – ismert be Illés László, a Baktalórántháza játékos-edzője. – Ugyanakkor azt kell mondjam, az osztály talán két legjobb csapatával találkoztunk, és többek között mentális okok miatt maradtunk alul. Szomorú ilyet kijelenteni, főleg a Bakta vezetőjeként, hogy ellenfelek mindkét alkalommal jobban akarták a győzelmet. A sikertelen szereplést szubjektív részletekkel meg lehetne magyarázni, de teljesen felesleges, az objektív tényeket kell figyelembe venni. Ebből kiindulva a hibák orvoslására van szükség, egyben megtalálni a helyes taktikát, ugyanis az eddigi játékunk a kreatív és gyors futballistákra épült. Sajnos, ők jelenleg sérültek, vagy ne szégyelljük bevallani, formán kívül vannak. Ezért arra kényszerülünk, hogy más játékrendszerben és stílusban focizzunk, amíg helyre nem áll a régi rend. A hét feladata, hogy feldolgozzuk ezt a két vereséget, és tiszta fejjel induljunk a következő bajnoki meccsnek. Noha megjegyzem, az eddigi produkció számomra is talány, mert a felkészülés utolsó két hetében olyan szinten pörgött a csapat, ami nem erre engedett következtetni... Azért üzenem a soronkövetkező ellenfeleinknek, rettegjenek!

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!