Sport

2015.08.04. 17:29

Nyerő lehet a szamuráj az NYKC-ben

Nyíregyháza - Bemutatták a Nyíregyházi KC új, japán szerzeményét, Mekaru Atsushit.

Nyíregyháza - Bemutatták a Nyíregyházi KC új, japán szerzeményét, Mekaru Atsushit.A sportág több kötetnyi históriás könyvében – finoman szólva – sem hemzsegnek a nagy formátumú japán játékosok. Ebből kiindulva megkockáztatható, a felkelő nap országában nem terem minden bokorban olyan minőséget képviselő kézilabdázó, mint Mekaru Atsushi. A szamurájok harcosságát hálószaggató bombákkal megspékelő harminc éves átlövő-irányító a magyar élvonalban, jelesül Cegléden, Gyöngyösön, majd Balmazújvárosban már megvillantotta tudását. Olyannyira, hogy a hajdúsági együttesben az NB I. alapszakaszának gólkirályi címét is magáénak tudhatja.

Nos, a távol-keleti játékost a Toyota szalonban tartott sajtótájékoztatón mutatták be, mégpedig Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője, Varga Zsolt, az NYKC együttesének szakmai igazgatója, valamint a házigazda, Széles Tamás tulajdonos jelenlétében.

– Mekaru évek óta Magyarországon szerepel, és azért szerződtettük, mert tökéletesen megfelel azoknak a szempontoknak, amelyek rendkívül tényezőknek tekintünk – taglalta Varga Zsolt. – Egyrészt a képességei miatt biztosak vagyunk abban, hogy segítségünkre lesz a kiélezettnek vívott harcban, másfelől a munkához való hozzáállása nagyszerű. A nyíregyházi csapatot egyébként is az erős kohézió jellemzi, mivel jó közösségi ember, nem féltem őt, hamar be fog illeszkedni. Teljesítményével jelentős mértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy szép eredményt érjünk el.

Márpedig tagadhatatlan, a Nyíregyházi KC évről évre lép előre, olyannyira, hogy a legutóbbi szezont a második helyen zárta. Vagyis, már csak ugrás – no nem a Sugár, ahogy a régi reklámszlogenben puffigtatták, sokkal inkább a hőn áhított élvonal.

Rajta nem fog múlni

A távol-keleti emebertől abszolút nem meglepő módon, Mekaru Atsushi végtelenül udvariasan köszöntötte a debütálására összeseregletteket. Magyarul köszönt, bár gyorsan hozzátette, egyelőre ennyiben kimerül a nyelvtudása. Ennél, persze sokkal jobban izgathatja a közvéleményt: miért éppen a Nyíregyházát választotta?

– Azt hallottam, hogy a városban fontos szerepet tölt be a kézilabda. Boldog vagyok, hogy ilyen helyen játszhatok. A feljutást céloztuk meg, ígérem, rajtam nem fog múlni. Részt vettem már néhány edzésen, fiatal csapatba kerültem, kérem, szurkoljanak nekünk, hogy sikerüljön megvalósítani tervünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!