Sport

2015.08.24. 07:55

Ollózott és élt, mint hal a vízben

Kisvárda - A szervezett Siófok védelmét klasszismegoldással törte fel a mezőny legjobbja, a várdai Cseri Tamás.

Kisvárda - A szervezett Siófok védelmét klasszismegoldással törte fel a mezőny legjobbja, a várdai Cseri Tamás.

Kisvárdán van annyira erős a szakmai stáb és a játékoskeret is, hogy joggal gondoltuk: abból valami turpisság lesz, ha az előző meccsen a jobb oldalon remeklő Cseri Tamás ezúttal a másik szélen jut szerephez. Hamar megkaptuk a választ, a valamilyen csoda folytán egyetlen NB I-es meccsel sem rendelkező támadóval azért váltattak oldalt, hogy – bocsánat egy 174 élvonalbeli meccsen edződött játékostól, de ez az igazság – bohócot csináljon Mogyorósi Józsefből.

Lázár nagy mezőnymunkája

Ha kellett, Cseri lefutotta, ha úgy adódott, kicselezte, máskor lövőcsellel az alapvonalon túlra küldte a siófoki csapatkapitányt, aki fél óra elteltével már a közönség céltáblájává vált. Goran Kopunovics (éppen vasárnap volt húsz éve, hogy megszerezte az Anderlecht ellen azt a gólt, amivel a Bajnokok Ligája főtáblájára lőtte a Ferencvárost), a siófokiak edzője a szünetig tűrte, amit látott, akkor cserélte le a vendégek jobb bekkjét – addigra már kettővel ment a Várda.

Az első találatot persze Cseri Tamás szerezte – aki nem látta, keressen rá a neten, megéri! A lecsorgó labdát látva adta magát, hogy ollózzon, persze, csak a hozzá fogható kvalitásokkal rendelkező játékosok számára. Hogy a Szeged-verés (4–0) után senkinek ne legyen hiányérzete, a második találat Erős-féle pontrúgásból (ezúttal szögletből) született, ha Cseri mellett valaki megérdemelte a gólt, az a negyedik meccsen hihetetlen mezőnymunkát nyújtó Lázár Zsolt volt.

Szűk félidő alatt lerendezte a meccset az NB II-es újonc, amely a második félidőben nem erőltette annyira az előremenetelt, de még így is növelhette volna az előnyt. Cserinek minden megmozdulása bejött, ha rosszul indított, az is ziccerben találta a társat, egyszóval élt, mint hal a vízben.

Legközelebb már idegenben

Igaz, ha Fodor András nem veti bele magát a labda útjába és a gólpasszal jelentkező Csilus Tamással egyetemben debütáló kapus, Ivancsics Alex a vége előtt hét perccel nem kaparja ki a jobb alsóból névrokona, Ivancsics Gellért szabadrúgását, akkor meredek lehetett volna a hajrá. De nem lett az, mert Kornutjak Volodimirral az élen a védelem tanári teljesítményt nyújtott, a felázott talaj adta keménység lehetőségét pedig éppúgy kihasználta a Várda, mint ellenfele.

Véget ért a négy meccsből álló hazai ciklus, két sikerrel, a minimális elvárás teljesítésével, de egyre magabiztosabb játékkal. Ki merjük jelenteni, az idegenbeli fellépésektől sincs félnivalója a felturbózott keretű újoncnak!

Jegyzőkönyv, események, nyilatkozatok

Kisvárda Master Good–BFC Siófok 2–0 (2–0)

Kisvárda, 850 néző, v.: Farkas Á. (Kelemen, Varga G.).

Kisvárda: Ivancsics A. – Csilus T., Kornutjak, Graszl K., Fodor A. – Minczér, Lázár Zs. – Vári B., Erős G. (Kulcsár K., 70.), Cseri T. (Rajczi, 75.) – Koszta (Eszlátyi, 62.). Vezetőedző: Soós Imre.

Siófok: Bozsó – Mogyorósi (Elek B., a szünetben), Czingráber, Tamás L., Farkas N. – Futó (Hanzl, 71.), Szivacski – Nagy J., Ivancsics G., Kozma R. (Berki, 58,) – Nagy R. Vezetőedző: Goran Kopunovics.

Gól: Cseri T. (1–0) a 29., Lázár Zs. (2–0) a 40. percben

29. perc: Csilus jobboldali beadása után a labdáért harcoló Kosztáról továbbperdült a labda, amelyet Cseri látványos, ollózó mozdulattal, 8 méterről jobbal küldött a bal alsó sarokba, 1–0.

38. perc: Erős jobbról, lágyan ívelt be szögletből, a labda Tamás László fejéről továbbcsúszott, Vári pedig 12 méterről a lécre bólintotta. A labda a gólvonal elé, majd kifelé pattant, érkezett Lázár és 5 méterről a jobb alsó sarokba lőtte, 2–0.

Soós Imre: – A csapat győzelme nem forgott veszélyben, az volt a kérdés, hogy mikor törjük fel az ellenfél

szervezett védekezését. Külön érdem, hogy megint nem kaptunk gólt.

Goran Kopunovics: – Úgy jöttünk ide, hogy nincs veszítenivalónk, ennek megfelelően jó meccset játszottunk. Építkezésbe kezdtünk, és még csak a pincénél járunk, nem jutottunk el a földszintig sem, de ezúttal is sok tapasztalattal gazdagodtunk.

KM-BT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!