Sport

2015.08.19. 19:00

Porszívózás, autómosás, gumifüstölés a Trackwood Fesztiválon

Máriapócs - Grózinger Zsolt a Trackwood Fesztivál erős nemzetközi mezőnyében is szeretne dobogóra állni.

Máriapócs - Grózinger Zsolt a Trackwood Fesztivál erős nemzetközi mezőnyében is szeretne dobogóra állni.Aligha panaszkodhatnak a drift kedvelői az eddigi máriapócsi versengésekre. Ám az előjelek alapján valamennyi eddigit tromfolni fogja majd az idei Trackwood Fesztivál, amelynek pénteken és szombaton ad otthont a RabócsiRing. Az egyre népszerűbb szakág hazai pontvadászatának negyedik köre következik, de a nagy durranást az EEDC (Eastern European Drift Championship) soros megmérettetése jelenti. Tizenegy nemzet pilótái versengenek majd az aszfalton, köztük a kontinensükön igen jegyzett Zestino Europe Team tagjai.

Persze remek pilótáért nem kell messzire mennünk, hiszen a mátészalkai Grózinger Zsolt magyar bajnokként várja a versenyt. Az eddigi négy fordulóból háromban is az élen végzett, így biztosan vezeti a pro kategóriát. A tavalyi Trackwoodon a lengyel Marcin Banowicz kétszer is borsot tört Grózinger orra alá, hiszen előbb a pro-fináléban, majd a EEDC-párviadalban is legyőzte. Grózi a legutóbbi ob-futam döntőjében már visszavágott a lengyel pilótának.

Dobogós hely a vágya

– A hazai bajnoki pontvadászatban szeretném tovább növelni az előnyömet, ami a nemzetközi megmérettetést illeti, ott fel kell kötni a gatyát. Brutálisan erős lesz a mezőny, a sok kiváló pilóta közül számomra a lengyel Pawel Trela és az ukrán Alex Golovnya emelkedik ki. Természetesen mint minden versenyen, most is szeretnénk a legtovább jutni, villanyfényben is nyomni, és a verseny végén dobogóra állni – vélekedett Grózinger Zsolt.

Az autója rendben van, még pihen. A verseny előtt jön a szokásos ellenőrzés, majd a pilóta számára két fontos feladat. A porszívózás, és a mosás. Ezt saját kezűleg végzi Grózinger Zsolt, babonából sem bízná másra. Ami az előjeleket illeti, a bajnokság harmadik fordulóját úgy nyerte meg Máriapócson, hogy előtte a Balatonnál járt. Most pár napra ismét a magyar tenger partjára utazik a családdal, remélhetőleg a hazatérés után olyan sikeres lesz, mint legutóbb volt.

KM-ML

Drift: Trackwood Fesztivál, menetrendje

Augusztus 21., péntek

9–11: Edzés, street és semi-pro

11–13: Edzés, pro és EEDC

13–15: Kvalifikáció, street és semi-pro

15–18: Edzés, pro és EEDC

18–19: Élményvezetés

19–21: Városi felvonulás

Augusztus 22., szombat

8–9: Edzés, Street top 8 és semi-pro top 8

9–11: Edzés, pro és EEDC

11–13: Street top 8

13–14.30: Tsuiso edzés, pro és EEDC

14.30–15:30: edzés, semi-pro top 8

15.30–18: Kvalifikáció, pro és EEDC

18–20: Semi-pro top 8

19.30–20: Pro és EEDC

20–22: Döntők, pro és EEDC

22–22:30 Eredményhirdetés – pro + EEDC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!