Sport

2015.08.13. 08:40

Szász-szónak is egy a vége: igen a válasz

Rakamaz, Szakoly - A nyáron munkába állt Madalina György stabil futballklub kialakításán dolgozik a vezetőkkel Rakamazon.

Rakamaz, Szakoly - A nyáron munkába állt Madalina György stabil futballklub kialakításán dolgozik a vezetőkkel Rakamazon.

A szakolyi futballcsapat olyan tavaszt produkált a megyei első osztályban, ami visszacsempészte a lassan a múlt homályába veszett fényes időket. Az anno még az NB III-ban villantó egylet az őszi tizenhét ponthoz harminchármat „pakolt” a folytatásban, így nem csupán az alsóházból húzta el gyorsan a csíkot (féltávnál még tizenkettedik helyen állt...), hovatovább az élcsoportot ostromolta. Evidens, hogy Madalina György edző nagyot alakított „fiaival”, mindazonáltal kisebbfajta meglepetés, hogy mindennek dacára az idény végén mégis megszakadt a kapcsolat.

– Három hónap híján három évet dolgoztam Szakolyban: amikor átvettem a csapatot három megszerzett ponttal, kiesőhelyen állt a megyei egyben, természetesen ki is esett – indított messziről Madalina György. – Megtehettem volna, hogy odébb állok, de amikor vállaltam a feladatot, megígértem, megpróbálom a régi szép időket felelevenítve a megfelelő szintre juttatni a csapatot. Nem akarok róla sokat beszélni, de rengeteg dolgoztunk a segítőimmel: a második évben visszakerültünk az első osztályba, legutóbb pedig mindenki számára emlékezetes szezont nyújtottunk, a hetedik hely elérése egyértelműen erről árulkodik. Szerettem volna maradni, azt gondoltam, ha sikerül egy-két játékost igazolni, nyugodtan meg tudtuk volna őrizni ezt a nívót. A kiszemelt labdarúgókkal ez teljesíthetőnek tűnt, viszont annak ellenére, hogy szóban megegyeztünk velük, tartottam attól, hogy a tervezett erősítés nem fog realizálódni. Ezért az egyesület érdekében azt találtam ki, ha ezek a fiúk velem nem dolgozhatnak, akkor az edzőjükkel együtt biztosan Szakolyba kerülnek...

Nos, az „osztálytárs” Kemecsétől érkezett Hokk Béla váltotta Madalina Györgyöt a szakolyi kispadon. A tréner, persze nem szorult körön kívülre. Immár a Rakamazt igyekszik feltámasztani. A megyei kettőbe süllyedt, egykoron az enbé háromban domborító gárda immár hosszú esztendők óta vegetál.

– Szerencsémre, kaptam egy telefont, a vonal végén megismertem Szász Simon hangját, és már akkor eldöntöttem, bármit fog mondani, igen lesz a válaszom – taglalta a történteket Madalina György. – Nem csak számomra, a megye labdarúgásának is egy emblematikus figurája, aki ismét szerepet vállal a rakamazi sportéletben. Olyan ő, mint Kozma Attila Baktalórántházán, Pehely Zoltán Sényőn, vagy éppen Bardi Béla Gyulaházán, hogy csak legismertebbeket említsem. Sajnos, az utóbbi időben a Rakamaz a tárgyi feltételeket tekintve meglehetősen leamortizálódott, van tehát teendő bőven. Egyúttal arra törekszünk, hogy a csapat valamit visszacsempésszen a régi szép időkből. Ami a bajnokságot illeti, én is olvasom, hallom a híreket, és azt sem tagadom, szeretnénk jól szerepelni. Stabil, igazi futballklubot kívánunk felépíteni, amelyben mindenki tudja hol a helye, mi a dolga, egyben jól érzi magát. Természetesen, ha ebből kedvező eredmény sül ki, nem fogunk a feladattól megijedni, hisz a mostani keretünk több évig együtt maradhat.

Mesteri feladat: figyelni a fiatalokra!

Fel kell venni a kesztyűt. Naná, hisz a Balkány, miként a Kótaj ugyancsak merész elképelésekkel vág neki a megye kettő Alukonstrukt-csoport aktuális idényének. Madalina György azonban nem csupán erre fekteti a hangsúlyt.

– Szász Simon két lehetőséget vázolt fel számomra: idősebb, harcedzett futballistákkal, vagy fiatalabb, jó szellemű srácokkal próbáljuk a céljainkat elérni. Az utóbbit választottam. A jelenlegi csapatunk legidősebb tagja 28 éves. Aki mostanában a rakamazi pálya környékén jár, láthatja, hogy napról napra szépül a létesítmény, a szertárban egyre nagyobb a választék, és ami a legfontosabb, mindemellett talán ez a legnagyobb öröm számomra, hogy júliusban az utánpótláscsapataink is edzésbe álltak. Az utánpótlás újjászervezését egyébként is az egyik leglényegesebb teendőnek tekintjük.

Emlékeztető

A Rakamaz megyei másodosztályú csapatának nyári változásai

Távozott: Dudás Bence (GFSE Oros), Ponczók Tibor (Nyíribrony), Tóth Gergő (Nyírpazony), Suskó Ádám, Gégény Bálint (mindkettő tanulmányi okok miatt)

Érkezett: Gál Norbert, Cseh Kristóf, Csáki Viktor (mindhárom Tiszalök), Orgován György, Hokk Ádám, Pintér László (mindhárom Kemecse), Kóder László, Anderka Richárd, Orosz Tamás (mindhárom Nagyhalász), Hajzer Tamás (Nyíregyházi Sportcentrum), Takács István (Kótaj), Péntek András, Péntek Miklós (Tiszavasvári), Deme Attila (Ibrány)

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!