Sport

2015.09.13. 18:53

Csodás kisvárdai feltámadás

Kisvárda - Kilencgólos hátrányból akár a győzelmet is megszerezhette volna az újonc női NB I B-s kézilabda csapat a tavalyi ezüstérmes ellen.

Kisvárda - Kilencgólos hátrányból akár a győzelmet is megszerezhette volna az újonc női NB I B-s kézilabda csapat a tavalyi ezüstérmes ellen.

Az újonc várdaiak megilletődött első félidőbeli játéka nem sok jót ígért a folytatásra a tavalyi ezüstérmes Kecskemét ellen a vasárnapi női NB I B-s bajnokin, és a helyzet tovább romlott, hiszen 11–19 és 15–24 is volt már az állás.

Ekkor azonban kezdetét vette a csoda. A várdaiak megkezdték a felzárkózást, Rácz Sándor edző is megtalálta azt a mezőnysort, amely hajlandó volt felszedni a parkettát, és tíz perccel a vége előtt már csak kettő volt közte (23–25). A négyperces gólcsendet is a hazaiak törték meg a második félidőre megtáltosodó Lévai Zsófia révén, Dudás Georgina pedig az 57. percben kiegyenlített. Eddigre a szerencse támogatásáért is megdolgoztak a várdaiak, így Lea Vukojevic a kapufáról kipattanót dobhatta az üres kapuba – kevesebb mint két perccel a vége előtt vezetett (27–26) a házigazda!

A nagyobb csoda azonban elmaradt, mert bár a kétgólos előnyért is támadott a KKC, elkapkodták a befejezést, a Kecskemét pedig hetesből egyenlített.


NB I B, női, Keleti csoport

Kisvárdai KC SE–Kecskeméti NKSE 27–27 (9–16)

Kisvárda, 300 néző, v.: Nagy F., Túróczy.

Kisvárda: Puscas – Vukojevic 6, Lévai 7/3, Tarjányi 1, Gidai 2, Cibulenko 2, Kósa K. 2. Csere: Szabó V. (kapus), Bízik 1, Héjjas 4, Tar H., Dudás G. 2, Kránitz. Edző: Rácz Sándor.Kiállítások: 14, illetve 10 perc.

Hétméteresek: 7/3, illetve 8/3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!