Sport

2015.09.10. 09:20

Egyesíti a családot a sport

Nyíregyháza - A Szpari kapusának lánya, a kézilabdázó Ovszijenko Dorina a DVSC serdülőcsapatához igazolt.

Nyíregyháza - A Szpari kapusának lánya, a kézilabdázó Ovszijenko Dorina a DVSC serdülőcsapatához igazolt.

Az apuka a Szpari kapujában állja útját a lövéseknek, a lánya a Loki játékosaként termeli a gólokat. A nem mindennapi felállás két szereplője Ovszijenko Volodimir, a nyíregyházi futballcsapat elnyűhetetlen kapusa és Ovszijenko Dorina, aki a nyártól a DVSC serdülő korcsoportos lány kézilabdacsapatának tagja.

– Dorinát sokan tehetséges játékosnak tartják, mi pedig kerestük annak a lehetőségét, hogy Magyarországra igazolhassuk, és végül korábbi kapusedzőmön, Téglási Gáboron keresztül jutottunk el Köstner Vimosig, a Loki szakmai igazgatójáig – mesélte a történetet Ovszijenko Volodimir. – A próbajáték során elégedettek voltak a lányommal, Dorina pedig a körülményekkel, ezért felgyorsultak az események, beindult az átigazolás folyamata, ami, bízunk benne, ezen a héten a végéhez is ér. Közben iskolát is keresnünk kellett Dorinának, és bár az ukrajnai rendszer szerint már gimnazista lehetne, végül a magyar nyelv tökéletesítése és a fő tantárgyak más-más követelményrendszere miatt az a döntés született, hogy újrajárja a nyolcadikat.

Ovszijenkóéknál most az a furcsa helyzet állt elő, hogy az apa és a nagyobbik lány Magyarországon él, az anyuka és a kisebbik gyermek a kárpátaljai Ungváron. De talán már nincs olyan messze, hogy újra egyesüljön a família.

– Hétvégenként találkozunk, amikor Dorina átjön hozzám Nyíregyházára, és olyankor érkezik a feleségem, Galina és a kisebbik lányom, Évike is. Ő most ötödikes, és magyar nyelvű iskolában folytatta a tanulmányait, pontosan azért, mert az a terv, hogy minél előbb Magyarországon szeretnénk véglegesen letelepedni – mesélt a család terveiről a népszerű kapus, Öcsi.

KM-BT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!