Sport

2015.09.14. 15:01

Elérték, amit elvártak tőlük

Nyíregyháza - A nyíregyháziak által kiharcolt öt elsőség is nagyon kellett az atlétikai csapatbajnoki bronzéremhez.

Nyíregyháza - A nyíregyháziak által kiharcolt öt elsőség is nagyon kellett az atlétikai csapatbajnoki bronzéremhez.

Egyetlen pont döntötte el a magyar csapatbajnoki cím sorsát Székesfehérváron, a győztes BHSE-UTE, tehát a Honvéd és az Újpest közös csapata a lehető legkisebb különbséggel előzte meg a GEAC-BEAC-Ikarust, vagyis a Gödöllő, a Budapesti Egyetemi Atlétika Club és az ugyancsak fővárosi egyesület, az Ikarus közös trióját.

A debreceniek és nyíregyháziak közös formációja, vagyis a DSC-SI-NYSC tavalyi helyezését megismételve a harmadik helyen végzett, úgy, hogy az előkelőbb pozíciókra nem volt esélye, viszont a bronzérme sem forgott veszélyben. Az észak-keleti megyeszékhelyek közös együttesét erősítő Nyíregyházi Sportcentrum-versenyzők az elvártaknak megfelelően teljesítettek, szinte valamennyi éremesélyt úgy váltottak vara, ahogy azt előzetesen remélni lehetett. Ennek megfelelően megnyerte a maga versenyszámát a magasugró Bakosi Péter, a súlylökő Kerekes László, a diszkoszvető Szikszai Róbert, a gyalogló Helebrandt Máté valamint a női 4x400 méteres váltó tagjaként Palásti Luca, Osváth Krisztina és Guba Liliána.

Miután a helyezésekért pontok jártak, valamennyi eredménynek jelentősége volt, éppen ezért az idény végén is igyekeztek mindent beleadni a sportolók, még az olyanok is, akik nem voltak teljesen egészségesek. Az eredmények között voltak egészen kíválóak, illetve szerényebbek is, ami a hosszúra nyúlt szabadtéri szezon végén teljesen érthető. A többség ezzel megkezdi pihenőjét, illetve tanulmányait a felsőfokú intézményekben, egyesekre még vár egy-egy nemzetközi fellépés.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország szeptember 15-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!