Sport

2015.09.06. 20:50

Északír-magyar - Storck szerint nem játszhatnak döntetlenre Belfastban

Budapest/Belfast, 2015. szeptember 6., vasárnap (MTI) - Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint nem játszhatnak döntetlenre hétfőn a Európa-bajnoki selejtezőcsoportban éllovas északírek otthonában.

Budapest/Belfast, 2015. szeptember 6., vasárnap (MTI) - Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint nem játszhatnak döntetlenre hétfőn a Európa-bajnoki selejtezőcsoportban éllovas északírek otthonában.

A német szakember vasárnap Belfastban tartott sajtótájékoztatóján elmondta, ahhoz, hogy esélye legyen a válogatottnak az automatikus Eb-részvételt jelentő első két hely megszerzésére, több kockázatot kell vállalnia. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, tudja, hogy a románok ellen nem lépett fel támadólag a válogatott, de bízik benne, hogy a hétfői összecsapáson már több lehetősége lesz a csatároknak a gólszerzésre.

A szövetségi kapitány hangsúlyozta, felkészülten várják az meccset, ráadásul sokat jelenthet az együttesnek, hogy újra játszhat a románok elleni pénteki találkozót - amely gól nélküli döntetlennel zárult - eltiltás miatt kihagyó Gera Zoltán. Storck kiemelte, hogy a házigazdáknál különösen Kyle Laffertyre kell majd figyelniük.

Hozzátette, többen is sérüléssel bajlódnak, így csak később dőlhet el, milyen összeállításban küldi pályára a csapatot.

Gera Zoltán kiélezett csatára számít, a Ferencváros futballistája szerint elsősorban a rögzített szituációkra kell majd felkészülniük, ugyanis ebben a legveszélyesebbek az északírek.

A találkozót magyar idő szerint hétfőn 20.45 órától rendezik a belfasti Windsor Parkban, a játékvezető a török Cüneyt Cakir lesz.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata (az MTI szerint):

Király Gábor - Fiola Attila, Guzmics Richárd, Kádár Tamás, Leandro de Almeida - Stieber Zoltán, Gera Zoltán, Elek Ákos, Dzsudzsák Balázs - Nikolics Nemanja, Németh Krisztián

A csoport állása:

1. Észak-Írország 7 5 1 1 11-5 16 pont

2. Románia 7 4 3 - 7-1 15

3. MAGYARORSZÁG 7 3 3 1 5-3 12

4. Finnország 7 2 1 4 6-8 7

5. Feröer-szigetek 7 2 - 5 5-11 6

6. Görögország 7 - 2 5 2-8 2

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!