Sport

2015.09.16. 09:39

Ezúttal Svit a szlovákiai úticél

Nyíregyháza - Két cseh csapat és a házigazda vár az újabb tornán a nyíregyházi csapatra.

Nyíregyháza - Két cseh csapat és a házigazda vár az újabb tornán a nyíregyházi csapatra.

Egyik torna éri a másikat, az egyik szlovák túra után jön a következő. A kétszer célbavett Kassa után csütörtöktől szombatig Sviten lép fel a Marso-NYKK élvonalbeli férficsapata – no, de a legutóbb két vereséggel végződött fellépés mellett se menjünk el szó nélkül, hiszen Sitku Ernő szakmai igazgató előzetesen abban reménykedett, hogy a román CSU Sibiu és a házigazda Slavia TU Kosice elleni meccsek egyikét azért sikerül megnyerni.

– A Nagyszeben elleni vereség azért bosszantott elsősorban, mert az tényleg nyerhető meccs volt, de egy rövidebb időszak koncentrációs hiánya miatt megfordult a találkozó menete – mondta Sitku Ernő. – A tanulság az, hogy ha vezetünk, akkor sem kell fej nélkül mindenkinek támadnia, mert abból csak eladott labdák, könnyű kapott kosarak lesznek. A kassaiak továbbra is presztízskérdést csináltak abból, hogy legyőzzenek bennünket, ezzel együtt azon a mérkőzésen jó teljesítményt nyújtottunk. Lekli József tekintélye és jelenléte hiányzik a palánk alól, és ez meghatározza a mezőnysor lehetőségeit is. Épül a csapatunk, folyamatosan van fiatal kosaras a pályán, és nemcsak húsz-huszonegy éves, hanem Fazekas Csaba személyében tizenhat esztendős is.

A Kassától távolabb fekvő Sviten három mérkőzés vár a csapatra, amely negyedik légiósként továbbra is beveti a szerb magasbedobót, Nikola Jovanovicsot. A csütörtök délutáni nyitómeccsen a cseh Svitavy, péntek este a házigazda Iskra Svit, szombat délelőtt pedig a másik cseh résztvevő, a BK Lions Jindrichuv Hradec lesz az ellenfél.

A jövő héten a zalaegerszegi Göcsej-kupán szerepel a nyíregyházi csapat, amely a hazatérést követően veheti birtokba a bujtosi csarnok felújítása miatt átmenetinek számító otthonát, a Bem-iskolát, amelynek tornacsarnokába addig felszerelik a palánkokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!