Sport

2015.09.16. 18:22

Jövő tavaszra készül el a Buszacsa

Nyíregyháza - A külső átalakítás után belülről is megújul a Bujtosi csarnok – március az átadási határidő.

Nyíregyháza - A külső átalakítás után belülről is megújul a Bujtosi csarnok – március az átadási határidő.A Bujtosi csarnok jelenleg úgy fest belülről, mint egy harmadik vonalas amerikai akciófilmben az ellenség szétbombázott támaszpontja. De nem lesz mindig így. Szerdán dr. Kovács Ferenc nyíregyházi polgármester és Vincze Beáta, a Mesteri Konzorcium projectvezetője társaságában helyszíni szemlével egybekötött sajtótájékoztatót tartottak a létesítményben. Mégpedig annak apropóján, hogy az aréna felújítási munkálatainak második fázisáról adjnak hírt.

A külsőleg már korábban kicsinosított BUSZACSA-ban ezúttal – a szemektől elzárt területen – serénykednek azon, hogy minden szinten méltó legyen a játékosok, a nézők kiszolgálása. Noha most még csatatérhez hasonlatos a belső rész, elvégre a bontási tevékenységnél tartanak a melósok, 180 nap múlva (ennyi a határidő...) egészen másként hat majd az összkép.

– Az a célunk, hogy márciusra megnyissuk a csarnokot, ami minden tekintetben megfeleljen az előírásoknak – tudatta dr. Kovács Ferenc. – Többek közt a nemzetközi szabályokhoz alkalmazkodik majd a beléptető rendszer, a vendégszurkolói-, illetve a VIP-szektor, új orvosi-, valamint egészségügyi szobát is létrehozunk. Fontos szempont, hogy a bontási munkát nyíregyházi cég végzi, és ahol lehet, a késsőbbiek során is helyi cégeket vonunk be a kivitelezésbe.

Mindemellett megújul a teljes nézőtér, háttámlás, számozott székeken szurkolhat a jövőben a közönség. A 400 főre tervezett mobil lelátó „beiktatásával” 2500 drukkerre bővíthető a befogadóképesség. Az öltözők, irodák, raktárak, a vizesblokkok, valamint a közlekedő terek és az előtér egyaránt változnak, miközben bemelegítő- és kondicionáló termeket is kialakítanak. Ráadásul a csarnok közvetlen környezetére is ügyelnek: az eddiginél több parkolóhely létesül.

KM-KT


Nyíregyháza - Elkezdődött a nyíregyházi Bujtosi Szabadidő Csarnok belső rekonstrukciója, a beruházás várhatóan jövő tavasszal fejeződik be Kovács Ferenc, a nyírségi megyeszékely polgármestere szerint. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!