Sport

2015.09.14. 19:50

Levi mindent fogott, mint a zöld festék!

Nyíregyháza - Az első félidőben mindössze hat gólt kapott a remekül védekező Nyíregyházi KC.

Nyíregyháza - Az első félidőben mindössze hat gólt kapott a remekül védekező Nyíregyházi KC.Így kell indítani egy szezont! Szombaton este a Bem-csarnokban a rivális Ferencváros elleni győzelemmel indított szereplését a Nyíregyházi KC. A férfi kézilabda második vonalának Keleti-csoportjában tavaly is nagy meccseket játszott a két együttes, most is így történt. A hazaiak a pazar első félidőt (14-6) követően végül izgalmas hajrában (27-25) szerezték meg a két pontot.

- Az első félidőre aligha lehet panaszunk - kezdte visszapillantását Varga Zsolt, a Nyíregyházi KC szakmai igazgatója. Elsősorban a védekezésben remekelt a csapat, Nagy Levente fantasztikusan védett, Kaplonyi Zoltán, Peter Tumidalsy és Gubó Alex szinte áthatolhatatlan falat alkottak, a mindössze hat kapott gól önmagáért beszél. A támadásokkal sem volt gond, az előrejátékban Varga László és Pánczél Zoltán játéka érdemel külön dicséretet.

- A második félidőt is góllal kezdtük, aztán jött egy hullámvölgy, hiszen 18-11-ről feljött a Fradi két gólra. Sajnos ekkor nem volt feszes a védőjátékunk, amíg az első félidőben egy lerohanásgólt sem kaptunk, a másodikban hetet. Összekapta magát a Ferencváros, ám az is az igazsághoz tartozik, hogy többször játszottunk emberhátrányban, volt amikor kettősben is. Nem véletlenül jó csapat a fővárosi, éltek a lehetőségekkel és szorossá tették a találkozót. Próbáltunk frissíteni a kapuban, a pályára lépő Mekaru Atsushi is vitt színt a játékunkba és végül az utolsó pillanatokban nem csak megtartottuk az egy gólos előnyünket, még a kapuba is találtunk. A meccs előtt aláírtam volna egy két gólos győzelmet, így utólag már maradt bennem hiányérzet. Összességben jól játszottunk, ez a siker lendületet, önbizalmat és magabiztosságot adhat a folytatáshoz - vélekedett Varga Zsolt.

A csapat szerdán a Magyar Kupában is bemutatkozik, mégpedig az NB II-es Tiszavasvári vendégeként.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!