Sport

2015.09.10. 10:56

Megvédenék a tavalyi bronzérmüket

Nyíregyháza - A mozgalmas idény az országos csapatbajnokság székesfehérvári országos döntőjével zárul.

Nyíregyháza - A mozgalmas idény az országos csapatbajnokság székesfehérvári országos döntőjével zárul.

Zárul a hosszúranyúlt szabadtéri szezon, amely a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzői számára tartogatott korosztályos világversenyeket, nemzetközi viadalokat, országos bajnokságokat, szuperliga-fordulókat és sok más egyebet.

A végkifejletet a csapatbajnokság döntője jelenti, amelyet a sportág legújabb honi fellegvárában, Székesfehérváron rendeznek szombaton és vasárnap. A tizenkét résztvevő csapat közül hatan-hatan a keleti és a nyugati régiós viadalról kvalifikálták magukat, a keleti résztvevők számára Nyíregyházán rendezték a viadalt, még májusban. A Nyíregyházi Sportcentrum versenyzői a Debreceni SC-SI-vel alkotnak egy csapatot, és egyáltalán nem egyedi ez a fajta közösködés, hiszen a legtöbb döntőbe jutott formáció hasonló felállásban szerepel, nem ritka a három klub összeolvadása sem.

Az induló csapatoknak összesen ötven rajthozállásuk lehetséges, ezzel kell gazdálkodniuk a kétnapos megmérettetés során. Az ötvenből a legjobb negyvenet értékelik, a helyezések számítanak, de a jobb eredményeket bónuszpontokkal is díjazzák. A DVSC-SI-NYSC csapata tavaly a harmadik helyen végzett, a bronzérem megvédésére lehet esélye a két keleti megyeszékhely által indított közös csapatnak.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország szeptember 11-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!