Sport

2015.09.29. 11:37

Nem kétséges, Márton Anita lesz az év atlétája

Nyíregyháza - A súlylökésben világbajnoki negyedik Márton Anita szinte nem is tart pihenőt, mert akkor az alapozás eleje izomlázzal járna.

Nyíregyháza - A súlylökésben világbajnoki negyedik Márton Anita szinte nem is tart pihenőt, mert akkor az alapozás eleje izomlázzal járna.

Nem kétséges, ő lesz az év atlétája. Harminc évvel a 60 gátas Bakos György és a távolugró Pálóczi Gyula sikere után idén fedett pályás Európa-bajnoki címet szerzett a magyar atlétikának, szabadtéren pedig a Pars Krisztiánnal együtt elért negyedik helyezése a pekingi világbajnokság legjobb magyar eredményének számított. Márton Anita a hétvégén Nyíregyházán, a 6. Nyírség-kupán versenyzett.

– Világbajnokságon még sosem jutottam a tizenkettes döntőbe sem, innen nézve jelentős előrelépés a Pekingben szerzett negyedik helyezésem – mondta a Szegeden élő, de békéscsabai színekben versenyző Márton Anita. – Mindkét eredményre nagyon büszke vagyok, főleg azért, mert Prágában és Pekingben is megdöntöttem a magyar csúcsot, mégis egy picivel a fedett pályás Eb-aranyat tartom többre, hiszen ott mégis csak felállhattam a dobogó tetejére. A súlylökés a fő versenyszámom, de ilyenkor idény végén a diszkoszvetés is előtérbe kerül, szerettem volna Nyíregyházán hatvan méter fölé jutni, ám ez végül nem jött össze.

Márton Anita a lehető legjobbkor lendült élete formájába, hiszen jövőre olimpiát rendeznek. Ettől már csak az lenne jobb, ha Rióban is sikerülne felülmúlni az idei eredményeit.

– Nagy lendületet ad a felkészüléshez az idei év eredményessége, talán mondhatom, jó esély van arra, hogy Rióban pontszerző helyen végezzek.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország szeptember 30-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!