Sport

2015.09.15. 11:31

Német bajnokik és belgiumi remeklés

Nyírbátor - Jól kezdte a csapatbajnokságot a légiósnak állt nyírbátori asztaliteniszező, Majoros Bence, aki egyéni viadalon is lerakta a névjegyét.

Nyírbátor - Jól kezdte a csapatbajnokságot a légiósnak állt nyírbátori asztaliteniszező, Majoros Bence, aki egyéni viadalon is lerakta a névjegyét.

Attól, hogy már nem nyírbátori színekben versenyez, igenis lehetünk büszkék Majoros Bence eredményeire. Főként, hogy az utolsó éves ifjúsági versenyzőként a válogatottban is lehetőséget kapó 18 éves játékos eddigi legjobb nemzetközi eredményét produkálta a felnőtt porondon.

A World Tour-sorozat belgiumi állomásán, De Haanban Bence a nyílt versenyben (vagyis a felnőttek között) és az U21-es kategóriában is indult. Érdekes, hogy a korosztályos viadalról nem sikerült a főtáblára jutnia, amiben annak is szerepe lehetett, hogy a hosszú utazást követően szinte azonnal asztalhoz kellett állnia, a felnőttek mezőnyében viszont szépen szerepelt.

A csoportból továbbjutva a főtábla első fordulójában Majoros Bence a svédek párosban Európa-bajnoki ezüstérmesét, a viadal kilencedik kiemeltjét, Mattias Karlssont győzte le 4:3-ra, és ennyivel nem érte be, mert a 16 közé jutásért a házigazda belgák egyik legjobbját, Jean Lauricot (27. kiemelt) is legyőzte 4:1-re. Érett a magyar–magyar negyeddöntő, ehhez az kellett, hogy az azonos ágon szereplő Majoros és Szudi Ádám közül mindkettő megnyerje a következő mérkőzését, de ez csak utóbbinak sikerült, mert a nyírbátori nevelésű játékos a negyedik helyen kiemelt japán Macudaira Kendzsitől szenvedett 4:1-es vereséget. Szudi egyébként a következő körben legyőzte az ázsiai versenyzőt, így a legjobb négy között, bronzéremmel zárta a viadalt.

Közben Majoros Bence a német Bundesliga harmadik osztályában is megkezdte szereplését. A TTC 1946 Weinheim színeiben eddig két mérkőzésen jutott túl, csapata a nyitó fordulóban 5–5-ös döntetlent játszott az SV Schott Jena otthonában, majd ugyancsak idegenben 6–2-re legyőzte a Post SV Mühlhausen II-t. Bence Jénában egy-egy győzelmet és vereséget gyűjtött (3:2-re verte a szerb Marko Petkovot és ugyanennyire kapott ki Nico Stehlétől – mindkét meccsen 11:9-es eredményt hozott a döntő játszma), majd a Mühlhausen ellen két 3:1-es siker került a neve mellé Erik Schreyerrel és a szlovák Michal Bardonnal szemben. Párosban dán csapattársa, Tobias Rasmussen oldalán eddig hibátlanok, mindkét meccsen hozták a nekik rendelt találkozót 3:1-re, illetve 3:0-ra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!