Sport

2015.09.05. 18:23

Sporttörténelmi tekés siker a Sport utcában

Nyíregyháza - Az idénynyitó mérkőzésen a BKV Előre otthonában játszott nagy meccset a Nyíregyházi TK szuperligás férficsapata.

Nyíregyháza - Az idénynyitó mérkőzésen a BKV Előre otthonában játszott nagy meccset a Nyíregyházi TK szuperligás férficsapata.

A szuperligás nyíregyházi férficsapat a BKV Előre hatsávos pályáján játszották a mérkőzést, ennek megfelelően villámgyorsan pörögtek az események.

Szegő Leventével szemben az öreg motoros Mészáros Józsi bácsi nagy tempót diktált, de ami hátrányt összegyűjtött, azt csapattársai, Mogyorósi Péter és Szlovenszki Tibor ellensúlyozta (olyannyira, hogy Mogyorósi az egész mezőny legjobb eredményét érte el), így az első sort 2–1-es vezetéssel hozta az NYTK, de közben harminc fás hátrány is összegyűlt. A második „félidőben” ezért további két egyéni pont kellett a biztos győzelemhez, ennek megfelelően Finta Zoltán és Hacker Dezső is megnyerte az első két-két szettjét, ami után kiderült, hogy 4–4-nél rosszabbul már nem zárhatnak a nyíregyháziak.

A cél azonban a győzelem volt, a pontszerzés tudatában felszabadultabban játszottak a vendégek, a tarolások is jobban sikerültek a számukra, így az újabb két egyéni pont megszerzése mellett fában is sikerült fordítani. Nagy csatában, az elvárt fához képest kicsit alulteljesítettek a csapatok, a nyíregyháziak nagyot küzdve megdolgoztak azért, hogy legyen egy kis szerencséjük, és kilenc fával összesítésben is felülmúlják a nagymúltú BKV-t. A győzelem történelmi, hiszen az NYTK még sosem nyert bajnokit a Sport utcában.

Szuperliga, férfi: 1. forduló

BKV Előre–Nyíregyházi TK 2–6 (3173–3182)

NYTK: Szegő 474, Mogyorósi 576 (1 pont), Szlovenszki T. 557 (1), Finta 534 (1), Kastura Zs. 505, Hacker 536 (1). Ifi: 4–0 (1046–712).

Ezek is érdekelhetik