Sport

2015.10.08. 18:27

Mózer harmadik lett, így a srácok is a dobogóra állhattak

Nagy küzdelmekre van kilátás a ralikrosszozók zárófutamán, amelynek a RabócsiRing ad majd otthont.

Nagy küzdelmekre van kilátás a ralikrosszozók zárófutamán, amelynek a RabócsiRing ad majd otthont.

Az elmúlt hétvégén Nyirádon nyírták egymást a ralikrosszbajnokság résztvevői, ott rendezték az utolsó előtti fordulót.

A Supercars kategóriában Kárai Tamás (Škoda Fabia) első helyezésével nagy lépést tett a bajnoki cím ­megszerzése felé, hiszen a negyedik helyen célba érő Harsányi Zoltán (Mitsubishi Lancer) előtt 31 pont az előnye. A Super 1600-asoknál az összetettben élen álló Szijj Zsolt (Suzuki Swift) második helyével megerősítette pozícióját, és 165 ponttal bír. Mögötte Bánkúti Gábornak (Peugeot 206), és Mózer Attilának (Škoda Fabia) 156–156 pontja van, míg Kovács Marcell (Suzuki Swift) 152 egységgel rendelkezik.

Nem elégedetlen

– Jó volt az autó, és összességében elégedett vagyok a nyirádi eredménnyel – kezdte beszámolóját a hétvégi versenyről Mózer Attila. – Talán nagyobb figyelemmel előrébb is zárhattam volna a harmadik helytől, ám most a legfontosabb az volt, hogy dobogóra álljak. Elsősorban két fiam, Kristóf és Milán, valamint kis barátom, Bakosi Benjámin miatt. Ők nagyon szerettek volna részesei lenni a díjkiosztónak, és kupával hazatérni. Sikerült is, így nagyon boldogok voltak, és mindhárman úgy döntöttek, hogy autóversenyzők lesznek.

– Az élmezőny igen szoros, még a bajnoki címre is négyen vagyunk esélyesek. A RabócsiRingen mindent megteszek majd egy szép eredményért, és a zárófutamom, valamint az összesítésben is dobogón szeretnék zárni – így Mózer Attila.

A záróforduló tehát a jövő héten, október 23–24-én lesz a máriapócsi RabócsiRingen. Azt aligha kell ecsetelni, hogy izgalmas futamokra van kilátás.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!