Sport

2015.11.10. 10:30

A bravúrok jutalma: meccs az első kiemelttel

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Molnár Dávid bravúrosan szerepelt Szombathelyen, Laskai Írisz tapasztalatokkal gazdagodott a magyar nemzetközi korosztályos asztalitenisz-bajnokságon.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Molnár Dávid bravúrosan szerepelt Szombathelyen, Laskai Írisz tapasztalatokkal gazdagodott a magyar nemzetközi korosztályos asztalitenisz-bajnokságon.

Pingpongasztalokkal volt tele a múlt héten a szombathelyi Aréna Savaria, ahol a nemzetközi szövetség (ITTF) ifjúsági és serdülő körversenyének egyik állomását, a magyar nemzetközi korosztályos bajnokságot rendezték. A 35 országból érkezett 336 játékos között ott volt két szabolcsi is: a serdülők között Laskai Írisz (NAC Nyíregyháza) és Molnár Dávid (Nyírbátori ASE) indulhatott.

Az újonc korcsoportosként már az idősebbek válogatottjában foglalkoztatott Laskai Írisz egyes csoportjában nem maradt nyeretlen, ám a spanyol riválisának legyőzése kevés volt ahhoz, hogy továbbjusson a főtáblára. Párosban Czeglédi Szilvia (Statisztika PSC) oldalán nem sikerült meccset nyerniük, de tapasztalatszerzésre mindenképpen jó volt számára ez a mostani viadal és az azt megelőző nemzetközi edzőtábor.

Molnár Dávid erejéből több bravúrra is futotta. Ezek közül az egyik az volt, hogy bár csoportjában a harmadik helyen rangsorolták, végül a második pozíciót megszerezve sikerült felkapaszkodnia a főtáblára, miután orosz és lengyel ellenlábasát is legyőzte. A legjobb 64 között aztán azzal a német Kay Stumperrel találkozott, akivel a csapatküzdelmek során is összefutott, és mindkétszer vereséget szenvedett tőle.

A következő fordulóban Dávid tajvani játékos ellen szerepelhetett volna, de így is játszott ázsiakkal, hiszen a páros bravúrok jutalma az volt, hogy Rózsa Norbert (BVSC-Zugló) oldalán a nyolc közé jutásért megmérkőzhetett az első helyen kiemelt japán duóval. A győzelem nem, a szettnyerés (11:3-ra!) viszont összejött, a távol keletiek pedig annak rendje és módja szerint végül meg is nyerték a viadalt. Hogy mekkora eredmény Molnár Dávidék nyolcaddöntős szereplése, arról csak annyit: az egész magyar delegáció legeredményesebbjeinek azok bizonyultak, akik negyeddöntőt vívhattak. És ők sem voltak sokan...

Talán más lett volna a helyzet, ha utolsó ifjúsági évében Majoros Bence is rajthoz áll a viadalon, ám a nyírbátori nevelésű, Németországban szereplő játékos kihagyta a viadalt, így számára a hónap végi ifjúsági világbajnokság jelenti a végső búcsút ettől a korosztálytól.

Az ITTF ifjúsági és serdülő körversenye, Szombathely

Fiú egyes

Selejtező. 9. csoport: Molnár D.–Picard (francia) 0:3, –Kraszkovszkij (orosz) 3:2, –Zandecki (lengyel) 3:0. A csoport végeredménye: 2. Molnár Dávid 5 pont – a főtáblára jutott.

Főtábla. 1. forduló: Stumper (német)–Molnár D. 3:0.

Fiú páros

1. forduló: Molnár D., Rózsa N.–J. Smith, Walsh (angol) 3:1. 2. forduló: Molnár D., Rózsa N.–Kulczycki, Zandecki (lengyel) 3:2. Nyolcaddöntő: Kasiva, Uda (japán)–Molnár D., Rózsa N. 3:1.

Fiú csapat

Selejtező. J csoport: Németország A–Magyarország C 3–0 (Stumper–Molnár D. 3:0), Ausztria–Magyarország C 3–2 (Promberger, Kolodziekczyk–Molnár D., Hőgye G. 2:3), Spanyolország-Izrael vegyes–Magyarország C 3–2 (Markin, Gutierrez–Ócsai, Molnár D. 2:3). A csoport végeredménye: 4. Magyarország C (benne Molnár Dávid) 3 pont – nem jutott a főtáblára.

Lány egyes

Selejtező. 5. csoport: Laskai–Bondareva (német) 1:3, –Rico (spanyol) 3:1, –Baltusite (fehérorosz) 1:3. A csoport végeredménye: 3. Laskai Írisz 4 pont – nem jutott a főtáblára.

Lány páros

1. forduló: a Czeglédi, Laskai páros erőnyerő volt. 2. forduló: Hudusan, Popescu (román)–Czeglédi, Laskai 3:0.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!